Dani evropske baštine

  Kada:
  15 septembar, 2017 – 30 septembar, 2017 all-day
  2017-09-15T00:00:00+02:00
  2017-10-01T00:00:00+02:00
  Gde:
  Kalemegdan

  U okviru manifestacije Dani evropske baštine, JP „Beogradska tvrđava“ organizovaće više besplatnih programa, od 15. do 30. septembra 2017. godine.

  Dani evropske baštine

  Program na Beogradskoj tvrđavi biće otvoren koncertom Muzičke škole “Stanković” i promocijom monografije o Beogradskoj tvrđavi, u petak, 15. septembra u 12 časova na Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu. Nastupiće džez orkestar i hor MŠ “Stanković”, koji će početku jednočasovnog programa izvesti “Odu radosti” – himnu Evropske unije i srpsku himnu “Bože pravde”.

  Novinarima i posetiocima biće predstavljena i upravo objavljena monografija o Beogradskoj tvrđavi, osmišljena za širok krug posetilaca i turista, po ugledu na slična svetska izdanja u oblasti turizma.

  U okviru manifestacije, JP „Beogradska tvrđava“ organizovaće za sve zainteresovane posetioce ture kroz Tašmajdanske pećine – “Od Panonskog mora do Starog groblja“. U okviru programa, beogradski novinar Zoran Nikolić i dr Vidoje Golubović, autori više knjiga o Beogradu, provešće posetioce kroz Tašmajdanske pećine i predstaviti tajne podzemnog Beograda. Ture će biti besplatne i biće organizovane 23. i 24. septembra (od 10, 12, 14 i 16 časova)

  Tokom trajanja manifestacije na Beogradskoj tvrđavi biće otvoreni: Rimski bunar, Sahat kula, Kula Nebojša, Stambol kapija, Vojni bunker i Veliki barutni magacin, a u sredu 27. septembra 2017. godine, povodom Svetskog dana turizma ulaz će biti besplatan.

  Tokom trajanja manifestacije, radionica i galerija starih zanata, biće otvorena za posetioce od četvrtaka do nedelje od 11 do 19 časova. Osim upoznavanja sa izloženim starozanatskim predmetima i alatima, posetioci će moći i da učestvuju u radu grnčara, tkača, opančara…

  Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, od 15. do 24. septembra, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu, održaće se Nedelja marokanske kulture u organizaciji ustanove La maison de l’ artisan i u saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za kulturu i Ambasadom Kraljevine Maroko.

  PODELI

  POSTAVI ODGOVOR

  Please enter your comment!
  Please enter your name here