ponedeljak, oktobar 23, 2017

Šta radimo i koji nam je cilj

Portal Mladi je servis koji se trudi da svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim seminarima, obukama, treninzima, stipendijama kako u zemlji tako i u inostranstvu, o mogućnostima za stažiranje i usavršavanje, studijskim putovanjima, poslovnim ponudama ali i drugim zanimljivim sadržajima koji doprinose kvalitetnijem informisanju i edukaciji mladih.
Naša želja je da informišemo, inspirišemo i motivišemo sve zainteresovane kroz brojne aktuelne konkurse i tekstove.

Gde smo sada

Septembra meseca 2016. godine Portal Mladi je proslavio svoj treći rođendan. U novu godinu ulazimo brojniji i spremniji za nove izazove i ciljeve koje smo zajedno sa Vama postavili.

Kako smo počeli

Iz ideje da se brojni dostupni konkursi približe mladima, Aleksandar Dašić je oktobra 2011. godine pokrenuo blog pod nazivom “Mladi Raške”. Blog je imao za cilj da predstavi mladima mogućnosti za njihovo usavršavanje i da ih ohrabri da se prijave. Veliki broj stipendija, praksi, obuka i poslova se našao na jednom mestu.

Kao i u svim počecima, prvi pratioci su bili prijatelji i poznanici. Posle nekoliko meseci blog je beležio porast pratilaca iz cele Srbije ali i regiona, i tada dolazi do promene imena u ono kakvo nosi danas, Portal Mladi. U obliku bloga, Portal živi sve do septembra 2013. godine kada je zvanično pušten u rad sajt i time je otpočelo novo poglavlje razvoja. Otvoreni su i prvi nalozi na društvenim mrežama, pa je zajednica pratilaca počela polako da se širi.

Iako u obliku sajta, sve do aprila 2014. godine, Portal je i dalje uređivao Aleksandar kao svoj blog. Ideja je nastavila da se razvija i Portal Mladi je postao mesto oko kojeg su mladi počeli da se okupljaju, a ne samo da se informišu. Oformljena je redakcija i pokrenut je magazin i nove rubrike u kojima su mladi autori imali mogućnost da se usavršavaju i afirmišu. Pored informisanja počeli smo i da edukujemo mlade kroz brojne interesantne i korisne tekstove iz više oblasti.

Portal Mladi je pokrenula grupa pojedinaca koja je zatim osnovala Udruženje građana NEOS. To je nevladino, dobrovoljno, i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja, edukacije i obrazovanja civilnog društva, informisanosti i unapređenja života građana i građanki, a naročito mladih.

Urednici:

Aleksandar Dašić
OSNIVAČ I TIM LIDER SAJTA PORTAL MLADI
Pavle Živković
Glavni urednik Portala mladi. U svojoj dosadašnjoj novinarskoj karijeri pisao je za nekoliko portala, blogova i časopisa. Apsolvent komparativne književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu.
Anamarija Milovanović
Matična knjiga uverava da je rođena 11. juna 1992. godine u Vilingradu; a dalja lažna biografija svedoči da je ljubav prema Priči usavršila na komparativnoj književnosti u Belom gradu. Autor je zbirke priča "Univerzum sanja". Živi i radi u Priči, a letuje u vodi, na oblacima i po šumama.

Autori:

Amela Đurakovac
Amela je master inženjer pejzažne arhitekture i entuzijasta koji voli prirodu i životinje, posebno mačke. Veruje u prave vrednosti i u to da se samo napornim radom i ljubavlju prema svemu što radi mogu postići rezultati. Za nju ništa nije nemoguće, pa tako svakodnevno radi na sebi i trudi se da nauči nešto novo. Na svet oko sebe gleda kroz ružičaste naočare ali itekako čvrsto stoji na zemlji. U slobodno vreme se bavi kreativnim pisanjem, voli da fotografiše i putuje, a dugim šetnjama i plesom se oslobađa od negativne energije oko sebe. Raduje se malim stvarima i u budućnosti sebe vidi kao nekoga ko se i dalje usavršava i bavi različitim stvarima iz oblasti umetnosti, otkrivajući suštinu misterije zvane život.
Isidora Mašutković je apsolvent Fakulteta političkih nauka. Voli filmove, muziku, fotografiju, književnost, društvene mreže i sarkazam. Kad "poraste" baviće se ekološkom politikom a do tad pokušava da stekne što više znanja i veština. Voli da putuje i upoznaje nove ljude. Vodi se Vajldovom rečenicom - Iskustvo je ime koje dajemo svojim greskama.
Kad porastem biću novinarka i vlasnica azila za mačke.
Saša Stanković
Rođen 1992 godine, apsolvent fakulteta bezbednosti u Beogradu, voli istoriju i književnost, arhitekturu i prirodu, putovanja, veliki je filmovil i da volim dobru muziku.
Radost Galonja
Radost Galonja, apsolventkinja na Odsjeku za muzikologiju Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu. Umjetnička direktorka i organizatorka Međunarodnog muzičkog festivala „KozArs“ u Gradišci (RS). Nastupa kao vokalni solista u nekoliko sastava, od kojih se izdvajaju: Željko Galonja i „Skomrah Gal orchestra“, Dušan Popović Lipovac i „Spona“ i trio „AkademX“. Ljubitelj prirode, životinja, muzike i pisane riječi.
Mirna Milanović
Sarajka sa adresom u Beogradu, vaspitana građanski, a povremeno i malograđanski, budući politikolog i u permanentnoj borbi između starinskog i modernog poimanja života i svijeta.
Tamara Kabanica
Student Filozofskog fakulteta u Beogradu, smer Istorija umetnosti. Bavi se dizajnom i volonterskim radom. Oblasti interesovanja: vizuelne komunikacije, likovna i performativna umetnost...and so on...
Suzana Janković
Suzana Janković, rođena 30.septembra, jedne subote u ranim jutarnjim časovima, u gradu koji je bio republika. Inspiraciju pronalazi u interesantnim knjigama, bajkovitim pejzažima, dugim šetnjama, nesavladivim diskusijama, zabavnim životinjama i inteligentnim ljudima. Rodjena u znaku vage, okruzena je lepim stvarima i vaga ne bi li stvorila balans među brojnim interesovanjima u nadi da će dokazati da je moguće biti jednako uspešan u svim segmentima života.
Mirjana Narandžić
Mirjana Narandžić je rođena 1992. godine u Beogradu. Apsolvent je srpske književnosti sa komparativnom književnošću na Filološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Mnogi njeni radovi objavljivani su u književnim zbornicima. Pisala tekstove za različite portale. Godine 2016. ušla u najuži izbor konkursa „Mladi Dis“.
Anamarija Milovanović
Matična knjiga uverava da je rođena 11. juna 1992. godine u Vilingradu; a dalja lažna biografija svedoči da je ljubav prema Priči usavršila na komparativnoj književnosti u Belom gradu. Autor je zbirke priča "Univerzum sanja". Živi i radi u Priči, a letuje u vodi, na oblacima i po šumama.

PR & Marketing:

Nataša Samac
Koordinator PR & marketing sektora / [email protected] Studentkinja međunarodnih odnosa na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.
Katarina Veljković
Asistent PR&Marketing sektora / [email protected]
mail: [email protected] Student druge godine Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na osnovnim akademskim studijama politikologije.
Stefan Zdravković
Asistent CR sektora [email protected] Apsolvent Filološkog fakulteta na katedri za skandinavsku kulturu, jezike i književnost.

Društvene Mreže:

Natalija Stojiljkovic
Natalija Sojiljković, student treće godine međunarodnih studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Prevodioci:

Natalija Krstić
Rođeni filolog, rusista. Zaljubljena u putovanja i nove prostore, neko ko voli da piše o svemu što joj zaokupira pažnju. Opčinjena jezicima sveta, živi sa željom da svakome koga upozna na životnom putu dobar dan poželi tako da je razume. Sebe traži u pokretu, stvara u rečima koje piše. Osmeh joj je karta na koju igra.

Dizajneri:

Đorđe Radojević
Zovem se Đorđe i student sam druge godine grafičkog dizajna na Beogradskoj Politehnici. Iza sebe imam dosta uspešno realizovanih projekata. Sarađivao sam sa ljudima iz inostranstva (Australija, UAE, Kanada...), ali i sa domaćim firmama i pojedincima. Volim svoj posao i uvek sam spreman za rad.
Filip Pavlovic
Student informacionih tehnologija na fakultetu Tehničkih nauka u Čačku. Ljubitelj filmova Vesa Andersona i Dejvida Linča, japanske književnosti, džeza, bluza, punk i alternativne muzike. U slobodno vreme vozi biciklu, gleda serije i čita knjige. Teži da postane odličan u onome što voli da radi, a to je grafički dizajn.
Tamara Stantić
Apsolventkinja na odseku germanistike, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Fotograf, retušer i grafički dizajner. Voli muziku, filmove, putovanja, volontiranje i životinje. Interesovanja: književnost, web dizajn, učenje jezika. Večni sanjar.

Webmaster:

Web Developer i WordPress entuzijasta.