utorak, 7 januara, 2020

Šta radimo i koji nam je cilj

Portal Mladi je servis koji se trudi da svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim seminarima, obukama, treninzima, stipendijama kako u zemlji tako i u inostranstvu, o mogućnostima za stažiranje i usavršavanje, studijskim putovanjima, poslovnim ponudama ali i drugim zanimljivim sadržajima koji doprinose kvalitetnijem informisanju i edukaciji mladih.
Naša želja je da informišemo, inspirišemo i motivišemo sve zainteresovane kroz brojne aktuelne konkurse i tekstove.

Gde smo sada

Proslavivši peti rođendan, obeležili smo još jednu godinu saradnje sa Vama trudeći se da prevaziđemo zajednicke izazove i ciljeve. Sa više iskustva nastavljamo da postižemo isto, pružajući Vam svakodnevno nov, informativni, edukativni sadržaj i motivaciju.

Kako smo počeli

Iz ideje da se brojni dostupni konkursi približe mladima, Aleksandar Dašić je oktobra 2011. godine pokrenuo blog pod nazivom “Mladi Raške”. Blog je imao za cilj da predstavi mladima mogućnosti za njihovo usavršavanje i da ih ohrabri da se prijave. Veliki broj stipendija, praksi, obuka i poslova se našao na jednom mestu.

Kao i u svim počecima, prvi pratioci su bili prijatelji i poznanici. Posle nekoliko meseci blog je beležio porast pratilaca iz cele Srbije ali i regiona, i tada dolazi do promene imena u ono kakvo nosi danas, Portal Mladi. U obliku bloga, Portal živi sve do septembra 2013. godine kada je zvanično pušten u rad sajt i time je otpočelo novo poglavlje razvoja. Otvoreni su i prvi nalozi na društvenim mrežama, pa je zajednica pratilaca počela polako da se širi.

Iako u obliku sajta, sve do aprila 2014. godine, Portal je i dalje uređivao Aleksandar kao svoj blog. Ideja je nastavila da se razvija i Portal Mladi je postao mesto oko kojeg su mladi počeli da se okupljaju, a ne samo da se informišu. Oformljena je redakcija i pokrenut je magazin i nove rubrike u kojima su mladi autori imali mogućnost da se usavršavaju i afirmišu. Pored informisanja počeli smo i da edukujemo mlade kroz brojne interesantne i korisne tekstove iz više oblasti.

Portal Mladi je pokrenula grupa pojedinaca koja je zatim osnovala Udruženje građana NEOS. To je nevladino, dobrovoljno, i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja, edukacije i obrazovanja civilnog društva, informisanosti i unapređenja života građana i građanki, a naročito mladih.

Tim lideri:

Aleksandar Dašić
OSNIVAČ I TIM LIDER SAJTA PORTAL MLADI
Milan Ristić
Tim lider organizacionog tima Portal Mladi mail: [email protected] Student Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu na osnovnim akademskim studijama politikologije.
Anamarija Milovanović
Matična knjiga uverava da je rođena 11. juna 1992. godine u Vilingradu; a dalja lažna biografija svedoči da je ljubav prema Priči usavršila na komparativnoj književnosti u Belom gradu. Autor je zbirke priča "Univerzum sanja". Živi i radi u Priči, a letuje u vodi, na oblacima i po šumama.

PR & Marketing:

Nađa Stojanović
Studentkinja treće godine na smeru menadžment na Fakultetu organizacionih nauka.
Sara Predojević
PR&Marketing: Studentkinja treće godine na smeru novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka
Anđelka Ilić
Studentkinja treće godine Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu, smer Informacioni sistemi i tehnologije.

Društvene Mreže:

Bojan Živanović
Student druge godine na smeru novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka. Bavi se društvenim mrežama, odnosima sa javnošću i komunikacijama.
Bojan Živanović
Student druge godine na smeru novinarstvo i komunikologija na Fakultetu političkih nauka. Bavi se društvenim mrežama, odnosima sa javnošću i komunikacijama.

Autori:

Nevena Šaulić
Rođena je istog dana kada i jesen. Ne veruje u fizičko vreme, ali ni Ajnštajnu takođe. Voli da piše i voli da brblja, osobito za vreme i posle kiše. Ceo život posmatra kao materijal za prozu. Voli Ričarda Trećeg i često misli o njemu. I on je voleo kišu. Posvećena je književnosti i često je zarobljena u tekstovima. Ponekad i ona zarobi nekog u svojim pričama.
Avatar
Kad porastem biću novinarka i vlasnica azila za mačke.
Saša Stanković
Rođen 1992 godine, apsolvent fakulteta bezbednosti u Beogradu, voli istoriju i književnost, arhitekturu i prirodu, putovanja, veliki je filmovil i da volim dobru muziku.
Jana Marić
Strastveni ljubitelj sladoleda i Južne Koreje. Maj je njeno doba godine, a Beograd prva ljubav. „A ondak je letijo jeroplan nad Beogradom“ će biti njen odgovor ako zatražite preporuku za čitanje, a „Cloud Atlas“ ako zatržite preporuku za film. Apsolvent Poljoprivrednog fakuleta na smeru za voćarstvo i vinogradarstvo.
Mirna Milanović
Sarajka sa adresom u Beogradu, vaspitana građanski, a povremeno i malograđanski, budući politikolog i u permanentnoj borbi između starinskog i modernog poimanja života i svijeta.
Tamara Kabanica
Student Filozofskog fakulteta u Beogradu, smer Istorija umetnosti. Bavi se dizajnom i volonterskim radom. Oblasti interesovanja: vizuelne komunikacije, likovna i performativna umetnost...and so on...
Suzana Janković
Suzana Janković, rođena 30.septembra, jedne subote u ranim jutarnjim časovima, u gradu koji je bio republika. Inspiraciju pronalazi u interesantnim knjigama, bajkovitim pejzažima, dugim šetnjama, nesavladivim diskusijama, zabavnim životinjama i inteligentnim ljudima. Rodjena u znaku vage, okruzena je lepim stvarima i vaga ne bi li stvorila balans među brojnim interesovanjima u nadi da će dokazati da je moguće biti jednako uspešan u svim segmentima života.
Mirjana Narandžić
Mirjana Narandžić je rođena 1992. godine u Beogradu. Apsolvent je srpske književnosti sa komparativnom književnošću na Filološkom Fakultetu Univerziteta u Beogradu. Mnogi njeni radovi objavljivani su u književnim zbornicima. Pisala tekstove za različite portale. Godine 2016. ušla u najuži izbor konkursa „Mladi Dis“.

Event manager:

Dizajneri:

Đorđe Radojević
Zovem se Đorđe i student sam druge godine grafičkog dizajna na Beogradskoj Politehnici. Iza sebe imam dosta uspešno realizovanih projekata. Sarađivao sam sa ljudima iz inostranstva (Australija, UAE, Kanada...), ali i sa domaćim firmama i pojedincima. Volim svoj posao i uvek sam spreman za rad.
Filip Pavlovic
Student informacionih tehnologija na fakultetu Tehničkih nauka u Čačku. Ljubitelj filmova Vesa Andersona i Dejvida Linča, japanske književnosti, džeza, bluza, punk i alternativne muzike. U slobodno vreme vozi biciklu, gleda serije i čita knjige. Teži da postane odličan u onome što voli da radi, a to je grafički dizajn.
Tamara Stantić
Apsolventkinja na odseku germanistike, na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Fotograf, retušer i grafički dizajner. Voli muziku, filmove, putovanja, volontiranje i životinje. Interesovanja: književnost, web dizajn, učenje jezika. Večni sanjar.

Webmaster:

Avatar
Web Developer i WordPress entuzijasta.