četvrtak, 20 avgusta, 2020

Portal Mladi je servis koji se trudi da svakodnevno objavljuje informacije i vesti o brojnim seminarima, obukama, treninzima, stipendijama kako u zemlji tako i u inostranstvu, o mogućnostima za stažiranje i usavršavanje, studijskim putovanjima, poslovnim ponudama ali i drugim zanimljivim sadržajima koji doprinose kvalitetnijem informisanju i edukaciji mladih.Naša želja je da informišemo, inspirišemo i motivišemo sve zainteresovane kroz brojne aktuelne konkurse i tekstove.

Proslavivši sedmi rođendan, obeležili smo još jednu godinu saradnje sa Vama trudeći se da prevaziđemo zajednicke izazove i ciljeve. Sa više iskustva nastavljamo da postižemo isto, pružajući Vam svakodnevno nov, informativni, edukativni sadržaj i motivaciju.

Iz ideje da se brojni dostupni konkursi približe mladima, Aleksandar je oktobra 2011. godine pokrenuo blog pod nazivom “Mladi Raške”. Blog je imao za cilj da predstavi mladima mogućnosti za njihovo usavršavanje i da ih ohrabri da se prijave. Veliki broj stipendija, praksi, obuka i poslova se našao na jednom mestu

Kao i u svim počecima, prvi pratioci su bili prijatelji i poznanici. Posle nekoliko meseci blog je beležio porast pratilaca iz cele Srbije ali i regiona, i tada dolazi do promene imena u ono kakvo nosi danas, Portal Mladi. U obliku bloga, Portal živi sve do septembra 2013. godine kada je zvanično pušten u rad sajt i time je otpočelo novo poglavlje razvoja. Otvoreni su i prvi nalozi na društvenim mrežama, pa je zajednica pratilaca počela polako da se širi.

Iako u obliku sajta, sve do aprila 2014. godine, Portal je i dalje uređivao Aleksandar kao svoj blog. Ideja je nastavila da se razvija i Portal Mladi je postao mesto oko kojeg su mladi počeli da se okupljaju, a ne samo da se informišu. Oformljena je redakcija i pokrenut je magazin i nove rubrike u kojima su mladi autori imali mogućnost da se usavršavaju i afirmišu.

Pored informisanja počeli smo i da edukujemo mlade kroz brojne interesantne i korisne tekstove iz više oblasti.Portal Mladi je pokrenula grupa pojedinaca koja je zatim osnovala Udruženje građana NEOS. To je nevladino, dobrovoljno, i neprofitno udruženje, osnovano na neodređeno vreme radi ostvarivanja ciljeva u oblasti razvoja, edukacije i obrazovanja civilnog društva, informisanosti i unapređenja života građana i građanki, a naročito mladih.