Istanbul NOVA GODINA 2020

3 noćenja

CENA ARANŽMANA  149 evra snižena je na 129 EVRA!!!

Termini  polaska:

29.12.2019.godine

PRIJAVI SE

Istanbul 2 noćenja
Izbor: Bg tours

Istanbul nije glavni grad Turske ali je najveći i predstavlja njen kulturni,istorijski i ekonomski centar. Poput Rima, izgrađen je na 7 brežuljaka na Bosforskom moreuzu koji spaja Mramorno sa Crnim morem.Istanbul je jedinstveni grad koji se pruža na dva kontinenta.Kako je u nekim delovim prisutno i evropsko i azijsko nasleđe, posetiocima se čini da je ovo mesto gde su se sudarile dve kulture, evropska i azijska, hrišćanstvo i islam.

Grad koji će Vas fascinirati već na prvi pogled. Iz njega izbija nostalgija prošlih vremena i čini se kao da će iza nekog ugla izaći azijska princeza, prekrivena svilom i zlatom, u pratnji čuvara sa isukanim sabljama.Vodenim povšinama podeljen je na tri celine. Bosforski moreuz deli Istanbul na azijski i evropski deo, dok kanal Zlatni Rog preseca evropski deo. Baš tu nalazi se i najlepši kraj Istanbula – Sultan Ahmet, pozicioniran južno od kanala Zlatni Rog. Ovo preporučujemo kao polaznu tačku za obilazak jer se tu smeštene najzanimiljivije znamenitosti Istanbula.

Istanbul je grad kako za odmor tako i za dobru zabavu. Broji neke od najvećih i najboljih tržnih centara na svetu. Najpoznatiji je Grand Bazar( tzv. Kapali čaršija) koji je ujedno i najveći zatvoreni bazar na svetu sagradjen u XV veku sa oko 4.000 prodavnica.Pored tipične turske kuhinje, Istanbul je poznat i po svojim mnogobrojnim ribljim restoranima. Neki od najekskluzivnijih restorana, barova i diskoteka nalaze se na obali Bosfora.

Istanbul vikend putovanje

DAN 1

Polazak iz Beograda oko 15:00 časova. (tačno vreme I mesto polaska autobusa biće poznato dan-dva pred polazak). Vožnja kroz Srbiju, Bugarsku i Tursku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

DAN 2

ISTANBUL

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramski razgled grada – stari deo grada Ataturkov bulevar, most, Galata, Dolmabahce palata, Besiktas, Taksim,… Smeštaj u hotel. Slobodno vreme.  Noćenje.

DAN 3

ISTANBUL — FAKULTATIVNI OBILAZAK HIPODROMA, PLAVE DŽAMIJE, AJA SOFIJE, TOPKAPI PALATE

Doručak. Slobodno vreme ili fakulatativni obilazak sa lokalnim vodičem: Trga Sultan Ahmed, nekadašnjeg Antičkog hipodroma, obilazak Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi dvorca...  Nakon obilaska slobodno vreme, individualan povratak u Hotel. Individualni doček Nove 2020. godine. Noćenje.    

DAN 4

ISTANBUL

Dorucak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.      

DAN 5     

ISTANBUL — FAKULTATIVNI IZLET DO VASELJENSKE PATRIJARŠIJE — FAKULTATIVNO KRSTARENJE BOSFOROM — BUGARSKA — BEOGRAD

Dorucak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme ili fakultativni izlet  do Vaseljenske Patrijaršije. Po obilasku Patrijaršije odlazak na fakultativno krstarenje Bosforom. Polazak za Srbiju u popodnevnim casovima. Noćna vožnja preko Bugarske sa kraćim usputnim zadržavanjima.    

DAN 6  Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

*Napomena: zbog mogućih dužih zadržavanja na graničnim prelazima, radova na putu ili iznenadnih nepredviđenih dešavanja i preusmeravanja u saobraćaju postoji mogućnost da dolazak na destinaciju ili povratak u Beograd bude kasniji od planiranog.

CENA ARANŽMANA   149 evra snižena je na 129 EVRA!!!

(u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu evra za efektivu UNICREDIT BANKE)

Način plaćanja:

Cena aranžmana je izražena u evrima, plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu evra Narodne banke Srbije na dan uplate. Akontacija 30% prilikom prijavljivanja, a ostatak do pune cene aranžmana neophodno je uplatiti najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje.

-Dete do 6 godina u pratnji dve odrasle osobe bez sopstvenog ležaja – 50 % aranzmana

-Doplata za 1/1 sobu – iznosi 70 % aranžmana na upit

Aranžman obuhvata:

 • -Vanlinijski prevoz autobusom (visokopodni ili dabldeker, audio, video opremljenosti, prosečne udobnosti, bez obuhvaćenih usluga pića, hrane i dr.tokom putovanja) na relaciji prema programu
 • -Smeštaj u Istanbulu u hotelu 3* ( po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 ili 1/3 sobama, na bazi 3 noćenja sa doručkom / švedski sto
 • -obilaske prema programu putovanja
 • -usluge vodiča / pratioca za vreme trajanja aranžmana
 • -troškove organizacije

Aranžman ne obuhvata:

 • -individualne troškove
 • -međunarodno zdravstveno osiguranje (mogucnost doplate u Agenciji)
 • -fakultativne izlete I ulaznice

akultativni izleti ( minimum 30 plativih putnika za realizaciju):

 • -Obilazak Aja Sofije, Plave Džamije, Top Kapi palata(sa ulaznicama I lokalnim vodičem) – 40 evra po osobi
 • -Krstarenje Bosforom I poseta Patrijaršiji sa lokalnim vodičem – 20 evra po osobi

Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parking, vodiča, ulaznica, organizacije,… Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa — cena je podložna promeni. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakulatativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-partnera Organizatora putovanja.

Opis smeštaja: 

Hotel 3* (po lokalnoj kategorizaciji) nalaze se u starom istorijskom jezgru grada Istanbula ( Laleli, Aksaraj,…) u blizini Kapali Čaršije,… Sobe su 1/2 i 1/3 sa TWC, TV,… Tacan naziv hotela biće poznat pred polazak.

Napomena za prtljag: 

Putnik može poneti 1 kofer i 1 ručni prtljag sa stvarima za ličnu upotrebu standardnih dimenzija (60*40cm). Svi dodatni koferi, veće torbe i veće kese se naplaćuju po tarifi prevoznika.

ISTANBUL NOVA GODINA TRI NOĆENJA

Za ovo putovanje je obavezno posedovanje crvenog biometrijskog pasoša. Minimum važnosti 6 meseci posle završetka putovanja. 

Program je rađen na bazi najmanje prijavljenih 60 plativih putnika. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, Organizator putovanja zadržava pravo da otkaže aranžman I o tome obavesti prijavljene putnike najkasnije 5 dana pre objavljenog datuma polaska.

Agencija zadržava pravo izmene u program putovanja/ redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti I više sile.

Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu “tax free”, pa Vas molimo da to imate u vidu.

Organizator putovanja Bg turs plus, licenca OTP 47/2015. Za ovo putovanje važe Opšti uslovi putovanja Organizatora. Shodno Zakonu o Turizmu Organizator poseduje odgovarajuću i propisanu polisu osiguranja/garancije Triglav Osiguranje A.D.O. koja važi od 25.01.2019. do 25.01.2020. godine. Broj polise je 990000031416u visini od 300.000,00 evra za slučaj insolventnosti I za slučaj naknade štete nanete putniku od strane organizatora putovanja, a sve u skladu sa Opštim Uslovima Putovanja Organizatora Putovanja.

Za sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem Agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama Agencije. Potpisivanjem ugovora o putovanju, putnik potvrdjuje da mu je urucena potvrda garancije putovanja I da u celosti prihvata posebne uslove Triglav osiguranja a.d.o., Beograd.Potvrda se odnosi na sve putnike koji su obuhvaceni ugovorom o putovanju pod navedenim brojem. Osoba zaduzena za prijem reklamacija u agenciji: Jelena Vasić, 011 2287022, e mail: [email protected], Kneza Viseslava 63, Vidikovac, Beograd.

PRIJAVI SE

1 COMMENT

 1. Spram destinacije cena je odlična, doček kod nas vas na kraju izađe skoro isto, a taj novac bukvalno date za jedno veče.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here