Mesec mladih – „1 na 1 sa Dušanom Petrovićem“

Dušan Petrović, modni fotograf, influenser, a pre svega osoba koja gde god da se pojavi širi pozitivnu energiju, imao je priliku da zatvori Mesec mladih tribinom održanom na Fakultetu organizacionih nauka 8.novembra.

Kao osoba koja već iza sebe ima 10 godina svakodnevnog rada na karijeri, koja beleži izuzetne uspehe i koja je vodeći fotograf domaćeg tržišta, izdvojio je vreme da svoja iskustva i životne lekcije podeli sa mnogobrojnim posetiocima.

O fokusu na uspeh i radnoj etici koji su mu omogućili da dođe do pozicije u kojoj se nalazi danas, brojnim odricanjima i kompromisima u svim aspektima života govorio je sa ponosom i pokazujući mladima da do ostvarenja svojih snova mogu doći isključivo svojim upornim radom, strpljenjem i posvećenošću. Svako odricanje vratilo mi se 10 puta bolje – rekao je dokazujući da put do vrha nije lak, ali se jednom isplati.

Godinama je radio besplatno sa ciljem da izgradi svoje ime, da danas ne bi postojao nijedan domaći magazin ili brend čiju kampanju nije radio i da bi njegove fotografije krasile bilborde širom Beograda.

Kampanja je odraz brenda koji podiže ili učvršćuje njegovu poziciju u industriji i mora biti bazirana na iskrenosti i srži poruke koju šalje brend, a iza nje stoji ogroman broj profesionalaca koji su u krajnji rezultat uložili suze, krv i znoj.

Kao jedan od pionira u svetu influenser marketinga u Srbiji, Dušan je stekao ogromnu popularnost i naklonjenost kod publike upravo zbog svoje iskrenosti, spontanosti i energičnosti koja se ogleda kroz njegove profile na društvenim mrežama, ali i koje čine njegov rad posebnim i izdvajaju ga od ostalih.

Za njega, odustajanje nikada nije bilo opcija, a konstantno postavljanje novih ciljeva i vizualizacija sopstvenog života i posla iz snova doveli su ga na vrh. Modna industrija je surova i zahteva konstantno prilagođavanje i menjanje u skladu sa trendovima, ako želimo da i dalje budemo na vrhu.

Dušan je takođe premijerno najavio svoje gostovanje na konferenciji Ane Bučević u decembru, još jednom pokazujući da se sve može ako ostanete verni sebi i svojim ciljevima. Svi zainteresovani za fotografiju, modnu industriju i marketing, imali su priliku da postave svoja pitanja Dušanu, ali i da se fotografišu, čime je pokazao koliko mu je bitna interakcija sa ljudima koji ga podržavaju i prate svaki njegov korak.

Amfiteatar bio je ispunjen do poslednjeg mesta, što dokazuje da i mladi ljudi koji su do uspeha došli isključivo svojim napornim radom i posvećenošću uživaju veliki ugled u društvu i inspiracija su mnogima koji sanjaju da ostvare svoje snove. Svi ćemo nastaviti da pomno pratimo Dušanov rad i nadamo se da ćemo njegove kampanje gledati i kod svetskih brendova.

Događaj je realizovan u organizaciji Portala Mladi, Evropskog studentskog foruma i Studentske asocijacije FON-a. Sladak užitak tokom tribine omogućio je Kolačić sreće.

Aleksandra Aničić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here