Nove domaće serije koje morate pogledati

Da nam je neko pre par godina rekao da ćemo na TV ekranima sa isčekivanjem pratiti nove domaće serije, malo ko bi se sa time složio. Bilo da ste ljubitelj krimi žanra, spoja istorije i fikcije ili savremene tematike, sigurno ćete pronaći bar jednu seriju koja će postati deo vaše svakodnevice.

Dok je film možda u krizi, serije kao format doživljavaju preporod. Svaki segment od najavne špice do scenarija i glume, postavljaju nove standarde kvaliteta iz godine u godinu. Srećom, trend procvata televizijskog formata dolazi i kod nas.

Za najveće ljubitelje domaćih TV serija, pripremili smo spisak serija koje su obeležile poslednjih nekoliko godina, počev od serija iz 2018, serija iz 2019. i serija koje gledamo i u 2020 godini.

Nove domaće serije

Pred vama je spisak novih serija koje gledamo u 2020. godini a uskoro očekujemo i nove naslove.

Močvara

Prva sezona od 10 epizoda serije “Močvara” snimljena je po scenariju Milene Marković, pod rediteljskom palicom Olega Novkovića, a glumačku postavu predvodi sjajni Goran Bogdan u ulozi inspektora Nikole. Reč je o napetoj i mračnoj krimi seriji, sa specifičnom notom sirovosti i do sada neviđenom estetikom. U fokusu je potraga za serijskim ubicom, ali i mračnim tajnama prošlosti, a sve to u sivom ambijentu Novog Beograda.

Gde možete da je gledate: Superstar TV i RTS
Glumci: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković, Dejan Dedić, Nada Šargin, Marta Bjelica

Južni vetar

Srpska TV serija Južni vetar
Promo

Serija Južni vetar prati junake iz istoimenog filma i nastavlja se na radnju filma. Glavni junak je Petar Maraš koga igra Miloš Biković. Pratimo njegov život iza rešetaka, ali i njegovu sudbinu kada se nađe na slobodi suočen sa novim izazovima.

Najavljena je i druga sezona serije Južni vetar.

Gde možete da je gledate: RTS
Glumci: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Jovana Stojiljković, Miloš Timotijević…

Igra sudbine

Igra sudbine
Izvor: Facebook

U moru krimi serija, sapunica Igra sudbine se izborila za izuzetno veliku gledanost. Rađena je kao rimejk kolumbijske telenovele Nuevo rico, nuevo pobre. Nakon što saznaje da je njen sin zamenjen nakon porođaja, Ada će Luku i Aleksu (svog biološkog sina i drugog kog je godinama odgajala) naterati da zamene svoja mesta.

Gde možete da je gledate: Prva TV
Glumci:Luka Raco, Amar Mešić, Olja Lević, Kristina Jovanović, Jugoslava Drašković, Milica Milša, Iva Štrljić

Tajkun

Domaća TV serija Tajkun
Promo

Tajkun je nova triler serija koja prati priču kontroverznog biznismena koji je svoje bogatstvo stekao na sumnjiv način i njegovu borbu protiv javnih i tajnih neprijatelja. Ipak, ovo je istovremeno i porodična drama, a glavni junak nije prikazan jednostavno kao negativac, već kao čovek od krvi i mesa.

Gde možete da je gledate: Superstar TV i RTS
Glumci: Dragan Bjelogrlić, Vuk Jovanović, Tihana Lazović, Branislav Trifunović, Neven Bujić, Janko Volarić Popović,  Hana Selimović…

Ubice mog oca 4

Ubice mog oca 4 serija domaca
Promo

Serija koja je otvorila vrata svim budućim srpskim krimi serijama dobija i svoj četvrti nastavak. Da li će inspektor Jakovljević konačno pronaći ubice svog oca? Koji zapleti očekuju naše ominljene junake? Ostaje da vidimo da li će ova sezona doneti odgovore na mnogobrojna pitanja.

Gde možete da je gledate: Nova S
Glumci: Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Mirjana Karanović, Marko Janketić, Nina Janković, Sloboda Mićalović…

Domaće serije 2019

Senke nad Balkanom 2

Dugoočekivani nastavak serije Senke nad Balkanom stiže nam 08. novembra. Posle fantastične prve sezone, druga ispunjava visoka očekivanja čime je Senke nad Balkanom svrstana među najbolje domaće serije. Radnja ponovo prati inspektore Taneta i Stanka koji se, šest godina nakon događaja iz prve sezone, ponovo hvataju u koštac sa nemilosrdnim ubicama. Njihove avanture vodiće nas kroz mračnu i skrivenu istoriju Balkana i držati u neizvesnosti do samog kraja.

Gde možete da je gledate: Nova S, EON
Glumci: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Gordan Kičić, Goran Bogdan, Leona Paraminski, Nataša Ninković, Branimir Brstina, Vesna Trivalić

Grupa

Serija Grupa je napeta i uzbudljiva dramska serija koja prati tri paralelne priče povezane zločinom. Pored klasičnih junaka u krimi trilerima, policajaca i kriminalaca, ovde su glavni junaci tinejdžeri koji ulaze u svet kriminala i droge. Serija počinje sa emitivanjem 13. oktobra, a sudbinu naših junaka ćemo pratiti u 11 epizoda.

Gde možete da je gledate: RTS i RTS Planeta
Glumci: Igor Benčina, Denis Murić, Pavle Mensur, Ivana Zečević, Marko Milivojev, Vojin Ćetković, Branka Katić, Jasna Đuričić…

Dug Moru

Radnja serije Dug moru smeštena je u malom primorskom mestu i kroz preplitanje prošlosti i sadašnjosti pratimo sudbine naših junaka. U centru su porodični odnosi, tajne i ljubav oca prema deci. Serija sadrži elemente drame i trilera ali atmosferi doprinose i mitski elementi.

Gde možete da je gledate: RTS i Superstar TV
Glumci: Nada Šargin, Dragan Mićanović, Ana Lečić, Vule Marković, Sergej Trifunović…

Delirijum tremens

Nova serija Delirijum tremensDelirijum tremens, mini serija prema scenariju i režiji Gorana Markovića, je tragikomična priča o glumcu alkoholičaru. Glavnu ulogu tumači Tihomir Stanić za koju mnogi već smatraju da je njegova “uloga života”.

Gde možete da je gledate: RTS i RTS Planeta
Glumci: Tihomir Stanić, Igor Đorđević, Nada Šargin, Gorica Popović, Dragan Petrović Pele…

Biser Bojane – sezona 2

Serija Biser Bojane bi se mogla okarakteristi kao romantično-akciona komedija. Snimana na ulcinjskoj rivijeri i bogata humorom, ova serija je sa razlogom dobila i drugu sezonu koja počinje sa prikazivanjem 09. novembra.

Gde možete da je gledate: RTS i RTS Planeta
Glumci: Slaven Došlo, Vanja Nenadić, Mima Karadžić, Andrija Milošević, Sloboda Mićalović…

Ujka – Novi horizonti

Nova S domaća serija Ujka Novi horizontiNajavljena kao naslednica kultne serije ”Mile protiv tranzicije”, serija Ujka – Novi Horizonti prati čoveka koji slučajno postaje glasnogovornik borbe protiv evropskih integracija ali i svedok haosa u društvu.

Gde možete da je gledate: Nova S
Glumci: Nikola Đuričko, Branka Katić, Boris Milivojević, Sergej Trifunović…

Crveni mesec

Serija Crveni mesec je telenovela smeštana u period posle Balkanskih ratova. U centru ove ljubavno-istorijske drame su mladi srpski oficir i ćerka austrijskog poslanika. Najavljena kao jedan od najambicioznijih projekata televizije Pink, ova serija će imati 120 epizoda.

Gde možete da je gledate: Pink
Glumci: Ivana Dudić, Miloš Đurović, Aleksandar Srećković…

Švindleri

Radnja serije Švindleri je smeštena u tridesete godine 20. veka, a glumac Dejan Lutkić je okarkterisao kao crnohumornu bajku. Priliku da vidite ko je dobitnik lutrije Kraljevine Jugoslavije i koje potrese će u jednoj srpskoj palanci ovaj događaj izazvati, imaćete već od novembra.

Gde možete da je gledate: RTS i Superstar TV
Glumci: Dejan Lutkić, Sloboda Mićalović, Dragan Jovanović, Gorica Popović…

Državni službenik

Državni službenik je uzbudljiva kriminalistička serija koja prati mladog agenta BIA-e i njegovu borbu da nađe balans između poslovnog i porodičnog života. Ova intrigantna serija će vas u maniru pravog trilera držati prikovane za ekran.

Gde možete da je gledate: Superstar TV i Pink
Glumci: Milan Marić, Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Vaja Dujović, Radovan Vujović, Sonja Kolačarić, Marta Bjelica…

Besa

Serija BesaSerija Besa je krimi serija koja je svojom bogatom produkcijom i kontroverznom pričom vrlo brzo pobrala simpatije i kritike i publike. Priča prati običnog čoveka Uroša koji sticajem okolnosti biva gurnut u svet mafije, narko kartela i ubistava. Pratimo i borbu najvećeg narko-bosa na Balkanu, Dardana Beriše i inspektora Interpola Kocija, i sukobe u kojima često ne postoje jasne linije između ispravnog i pogrešnog.

Gde možete da je gledate: Superstar TV i Prva TV
Glumci: Radivoje Bukvić, Miloš Timotijević, Arben Bajraktaraj, Hana Selimović…

Ubice mog oca 3

Treća sezona serije Ubice mog oca donosi nove zaplete, a ostaje da vidimo kako će se inspektor Jakovljević odgovoriti na profesionalne i emotivne izazove.

Gde možete da je gledate: Nova S

Glumci: Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Nataša Ninković, Mirjana Karanović, Marko Janketić, Nina Janković, Anica Dobra,  Slavko Štimac…

Domaće serije 2018.

Jutro će promeniti sve

Nova domaća RTS serija - Jutro će promeniti sve
Foto: Facebook / Jutro će promeniti sve

Gde možete da je gledate: RTS i RTS Planeta

Glumci: Nikola Rakočević, Jovana Stojiljković, Andrija Kuzmanović, Isidora Simijonović…

Senke nad Balkanom

Nova domaca serija Dragana Bjelogrlića - Senke nad Balkanom
Foto: Promo / Senke nad Balkanom

Gde možete da je gledate: RTS Serije

Glumci: Dragan Bjelogrlić, Andrija Kuzmanović, Marija Bergam, Gordan Kičić, Nikolaj Šestak, Aleksej Solončev, Nenad Jezdić…

Žigosani u reketu

Nova domaća serija Dragana Bjelogrlića - Žigosani u reketu
Foto: Promo / Žigosani u reketu

Gde možete da je gledate: TOP

Glumci: Nebojša Dugalić, Filip Šovagić, Dubravka Mijatović, Vesna Trivalić, Aleksandar Radojičić, Petar Benčina, Miona Marković, Svetozar Cvetković…

Ubice mog oca

Nova domaća serija - Ubice mog oca - druga sezona
Foto: Promo / Ubice mog oca 2

Gde možete da je gledate: TOP kanal serije

Glumci: Vuk Kostić, Tihomir Stanić, Nataša Ninković, Mirjana Karanović, Marko Janketić, Nina Janković, Anica Dobra, Sergej Trifunović, Slavko Štimac…

Serija Pet

Gde možete da je gledate: RTS i RTS Planeta

Glumci: JELENA ĐOKIĆ, HRISTINA POPOVIĆ, MARIJA KARAN, GALA VIDENOVIĆ, MILENA
RADULOVIĆ

Priča govori o pet drugarica iz detinjstva koje su odrasle u istom kraju Beograda. Splet
okolnosti ih posle mnogo godina ponovo spoji postavljajući pred njih ozbiljan izazov. One veruju u pravdu, ne baš onakvu kakvu je meri zakon i za svoje ideale umeju da se bore. PET je priča o Srbiji kakva bi mogla da bude da se u nekoj Šervudskoj šumi pored Beograda pojavi Robin Hud. I da je žensko.

Vojna akademija

Vojna akademija - domaća serija - RTS serije
Foto: Promo / Vojna akademija

Gde možete da je gledate: RTS

Glumci: Tamara Dragičević, Bojan Perić, Slaven Došlo, Ivan Mihailović, Jelisaveta Orašanik, Radovan Vujović…

Istine i laži

Nova domaća serija - Istine i laži - nova sezona - Prva TV serije
Foto: Promo / Istine i laži

Gde možete da je gledate: TV PRVA SERIJE

Glumci: Jana Ilić, Svetislav Goncić, Stefan Buzurović, Zoran Pajić, Jelena Gavrilović, Bojana Ordinačev, Feđa Stojanović, Vladimir Kovačević…

Koreni

Koreni - Rts domaca serija
Foto: Facebook Promo / Koreni

Gde možete da je gledate: RTS

Glumci: Žarko Laušević, Igor Đorđević, Sloboda Mićalović, Radovan Vujović, Nenad Jezdić, Dara Džokić, Goran Šušljik…

PODELITE SA NAMA VAŠE UTISKE

Raduje to što su televizije ponovo počele da prikazuju srpske serije. Nadamo se da vam se dopao naš izbor novih TV domaćih serija.

Ukoliko smo neku novu domaću seriju propustili da navedemo, pišite nam u komentraima.

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

5 KOMENTARA

  1. Drago mi je da raste interesovanje za domace serije, pre svega jer koliko god naste stare tradicionalne serije bile divne, repriziranje jedne po 30god zaista nema smisla vise.

  2. Kakve god da su ove savremen serije, a ne mislim da su nešto kvalitetne, niti da su ovi mladi glumci iole uporidevi sa starim našim glumcima, sve je bolje od repriziranja “srećnih” ljudi po 150. put.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here