Avanturista: Zašto mladi trebaju da putuju domaće

Sponzorisana objava

Radili ste, štedeli ste i strpljivo čekali sledeću priliku da pobegnete od dobro poznatog okruženja, kako biste odmorili dušu. Da li ćete odabrati neku inostranu destinaciju ili ćete paznju prebaciti na vašu bližu okolinu? Portal Avanturista se rodio kao ideja da, kako kaže osnivač tog sajta, ,,kraći i češći izleti postanu jedan od načina da čovek ispuni dušu i dovede balans u životu”.

AvanturistaPokazalo se veoma istinitim da naša omladina ima trend da svoj godišnji odmor, na koji čeka skoro čitave godine, i pri tom vredno radi kako bi ga sebi priuštila, masovno odlazi na neke od inostranih destinacija. Pri tom,  za činjenicu da ne poznaje svoju zemlju i da u njoj postoji toliko izvanrednih mogućnosti za odmor koji će pamtiti, ne obraća dovoljno pažnje. Suština je da će putovanja izvan zemlje biti lepša u tolikoj meri koliko budemo poznavali svoju zemlju i na taj način stvorili mogućnost da je uporedimo sa drugim zemljama u koje budemo imali prilike da putujemo.

Kako Dragan objašvanja, nije potrebno i nije nužno otputovati daleko da biste videli nešto novo i fascinantno. Ono što može da prekrati dugotrajno čekanje na odmor je, svakako, mogućnost da se iskoriste jednodnevni izleti. Neke od prednost ove vrste putovanja su instant destinacije, dosta su jeftinije i samim tim postoji mogućnost da se odlasci na novi izlet češće priušte, čime bi se stvorio osećaj ispunjenosti koje nam brz ritam savremenog života i utrke sa njim uskraćuje.

I pored toga što živimo u Srbiji, postoji mnogo prirodnih lepota za koje smo čuli, ali se iz nekog razloga nismo drznuli da im krenemo u susret i dozvolimo da nam se razotkriju u svojoj lepoti i svemu onome što imaju da nam ponude. Pored predivne prirode, mnogo je kulturnih i istorijskih spomenika na prostoru ove zemlje koji su ostali da svedoče od pradavnih vremena, pa sve do danas, da je i u tim vremenima ona privlačila znatiželju čoveka.

Krenimo, na primer, od Vojvodine, gde je Nacionalni park Fruška Gora i Deliblatska pesčara, zatim u centralnoj Srbiji je Ovčarko-kablarska klisura, potom planine Borski stol i Veliki Krš, a isto tako prirodni mostovi Valja prerast i Vratna kapija, koji se nalaze u istočnoj Srbiji, dok na jugu svojom lepotom dominiraju Stara i Suva planina. Na zapadu se nalazi nacionalni park Tara, a isto tako i neke od najčistijih reka u Srbiji, Veliki Rzav i Gradac, a za one smelije, na Kosovu je reka Beli Drim i park prirode Miruša.

Prepustite se avanturističkom načinu života i otkrijte šta se sve krije u našem dvorištu. Kliknite ovde i pogledajte listu avantura u Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here