Besplatna Ruby on Rails radionica za 100 učesnica

 

 

U novembru će u Beogradu biti organizovana još jedna besplatna radionica uvoda u web programiranje uz korišćenje Ruby on Rails tehnologije za čak 100 učesnica.

Prošle godine u decembru organizovana je najveća do tad Rails Girls Beograd radionica za 100 učesnica, koja je jedna od najvećih u ovom delu Evrope.

Zahvaljujući velikom interesovanju i godišnjoj podršci kompanije VIP Rails Girls zajednica će do kraja godine organizovati 8 radionica u 5 gradova u Srbiji-u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Zrenjaninu i Kraljevu.

RGM mentors

Poslednja radionica u Beogradu ove godine zakazana je za 17. i 18. novembar u ICT Hub-u.

Na radionicu, kao i do sad, mogu da se prijave žene i devojke sa ili bez prethodnog iskustva u prograrmiranju koje žele da se upoznaju sa osnovnim konceptima web programiranja koristeći Ruby programski jezik i Rails framework.

Prijave za učešće na drugoj #RGB100 radionici će biti otvorene do 8. novembra. Formular za učešće se nalazi na RGB sajtu, kao i sve dodatne informacije.

Rails Girls radionice su dobra “odskočna daska” za one koje žele da se upoznaju sa novom tehnologijom, nadograde postojeće znanje ili se po prvi put susretnu sa ovom oblašću.

Kako radionica nije sertifikovani kurs ili program prekvalifikacije, za rezultate je neophodan samostalni rad i motivacija za učenje nakon samog događaja. U međuvremenu, sve učesnice na raspolaganju imaju svoje mentore, koji su tu za sva njihova pitanja i nedoumice u daljem procesu učenja.

Najvrednije učesnice su nakon RG radionica imale priliku i da svoj rad nastave u partnerskim kompanijama, ali što je još važnije, vraćale su se na naredna izdanja kao mentorke koje svoje stečeno znanje nastavljaju da šire u okviru zajednice.

Rails Girls zajednica je otvorena za sve tech entuzijaste, potpune početnike, ali i sve one koji veruju da svojim znanjem ili iskustvom mogu da doprinesu njenom razvoju. Ukoliko poznajete osnovne koncepte RoR tehnologije, a voleli biste da se pridružite mentorskom timu, možete se javiti na [email protected].

Učešće na radionici je besplatno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here