Besplatne šetnje i izleti u okviru BINA programa

Kao i prethodnih godina, Beogradska internacionalna nedelja arhitekture
– BINA 2019, organizuje brojne šetnje po Beogradu i okolini, kao i dva
specijalna izleta: u Novi Sad i Pančevo. Ove godine, BINA vas vodi kroz
aleje Novog groblja, staro jezgro Zemuna, naselje Cerak Vingoradi,
zgrade Radio Beograda, Tanjug-a, Jugoslovenske Udružene banke Huga
Erliha, a upoznaće vas i sa ženama u arhitekturi između 1900 i 1960.
godine, kao i jevrejskim nasleđem u Beogradu.

 

U nedelju, 12. maja na programu su tri šetnje: Alejama Novog groblja – Vojna groblja koju vodi Violeta Obrenović, Žene u arhitekturi između 1900. i 1960, koju vode Milena Zindović i Marija Pavlović i Arhitektura i sećanje: jevrejsko nasleđe u Beogradu koju vodi Milica Rožman.
U utorak, 14. maja na programu je šetnja Zgrada Radio Beograda koju vodi Snežana Ristić, dan kasnije kroz Jugoslovensku Udruženu banku Huga Erliha vodi Tanja Damljanović Konli, a u četvrtak, 16. maja, Snežana Ristić vodi kroz zgradu Prizada (Tanjug-a).
Izlet pod nazivom Arhitekta Aleksandar Stjepanović – Prostori obrazovanja / Novi Beograd – Novi Sad zakazan je za nedelju, 19. maj, a vodiće ga Jelica Jovanović i Sonja Jankov.
Za ponedeljak, 20. maj zakazana je šetnja kroz staro jezgro Zemuna koju vodi Aleksandra Dabižić, a poslednja šetnja na ovogodišnjem programu, koju vodi Ivana Vesković – Naselje Cerak Vinogradi, zakazana je za 24. maj.
Izlet u Pančevo koji vodi Aleksandar Stanojlović, pod nazivom Pančevo, priče o građevinama i građanima, zakazan je za nedelju, 26. maj.

 

Četrnaesta Beogradska internacionalna nedelja arhitekture – BINA 2019 održava se pod sloganom “Pozitivno/Aktivno”, I kroz različite formate – izložbe, predavanja, performanse i instalacije, predstavlja savremenu arhitektonsku praksu koja nastaje u potpuno drugačijem društvenom, političkom i tehnološkom kontekstu, a čije su osnovne karakteristike: brzina, diktat kapitala, fleksibilnost i transdisciplinarnost.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here