Božidarac najavljuje događaj ,,Beograd voli osamdesete’’

Centar za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ najavljuje specijalan događaj koji će se održati 28. jula na Cvetnom trgu pod nazivom „Beograd voli osamdesete’’ na kome će se čitati urbana poezija toga doba.

Citat ovogodišnje književne večeri je ,,Sva su godišnja doba prolazna – samo je leto najprolaznije! Jedino je zima konačna, baš kao i smrt.“ Mome Kapora.

Beograđani će u petak, 28. Jula na Cventom trgu sa početkom u 19 časova imati prilike da uživaju u recitovanju pesma naših poznatih muzičara i umetnika. Neki od autora čije pesme i citati će se recitovati i čitati su Moma Kapor, Borislav Pekić, Milan Mladenović, Bajaga, Dobrica Kamparelić i mnogi drugi.

Pozivamo sve da nam se pridruže u ovom novom i zanimljivom pristupu poeziji, čiji je cilj da podigne interesovanje i da poeziju na inovativan način učini bliskom većem broju naših sugrađana.

Beograd voli osamdeste

Događaj se izvodi u saradnji sa „Pozorištem lektira“ i specijalnim gostima.

Cilj projekta ,,Beograd osamdesetih’’ predstavlja svojevrsnu retrospektivu i obradu umetničkih odnosno kulturnih dešavanja u našem glavnom gradu tokom osme dekade dvadesetog veka. Projekat će predstavljati fuziju više umetničkih izraza koji će na drugačiji i inovativan način da objedini ,,duh’’ grada koji je Beograd tada bio. Umesto nostalgije koja je najčešće prisutna nama je cilj podsećanje na urbanost i kosmopolitizam glavnog grada koji je bio centar tadašnje države. Projekat je podržan od strane Sekretarijata za kulturu grada Beograda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here