Savladaj tremu pred prijemni ispit uz interaktivne radionice Univerziteta u Beogradu!

Trema pred prijemni ispit poznat je osećaj svih maturanata i maturantkinja koji konkurišu za upis na fakultete, pa i njihovih roditelja. Ona je važan fenomen – uzbuđenje koje može biti dobar saveznik i pojačati koncentraciju, ili, sa druge strane, ako je preintenzivna, ometati koncentraciju i osujetiti postizanje dobrih rezultata. Postavlja se pitanje – da li maturanti dovoljno znaju o tome šta je trema i kako njome upravljati…? 

Univerzitet u Beogradu smatra da je informisanje i savetovanje maturanata o tome važno, i poziva ih da prisustvuju grupnom psihološkom savetovanju pod nazivom „Zajedno protiv treme“.

Na savetovanju, u poverljivoj atmosferi, učesnici i učenice će imati prilike da se bolje upoznaju sa fenomenom treme, razgovaraju, razmene iskustva, vežbaju tehnike upravljanja tremom, osnaže se, dobiju podršku i savete psihologa iz Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu. 

Zainteresovanima je na raspolaganju nekoliko različitih termina i lokacija u okviru Univerziteta:

sreda, 12. junRektorat Univerziteta u Beogradu, Studentski trg 1, 14 – 16 časova, učionica u potkrovlju

petak, 14.junFakultet bezbednosti, Gospodara Vučića 50, 14 – 16 časova, računarska učionica

ponedeljak, 17.junFilološki fakultet, Studentski trg 3, 1416 časova, sala za sednice

utorak, 18. junMašinski fakultet, Kraljice Marije 16, 1416 časova, sala 143

sreda, 19. junFarmaceutski fakultet, Vojvode Stepe 450, 14– 16 časova, učionica A002

Savetovanje je besplatno i namenjeno je svim zainteresovanim maturantima i maturantkinjama koji konkurišu za upis na fakultete u sastavu Univerziteta u Beogradu. 

Zainteresovani se mogu prijaviti za savetovanje popunjavanjem kratkog FORMULARA. Prijavljivanje je obavezno, jer je broj mesta ograničen. Najkasnije dva dana pre sesije, prijavljeni će dobiti sva potrebna uputstva o dolasku na sesiju putem telefona.

Za dodatna pitanja i informacije može se kontaktirati Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu: 011/ 32 07 415, svakog radnog dana u periodu od 9 do 16 časova.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here