Filmski festival – Treća za život

Učenici Treće beogradske gimnazije pokrenuli su inicijativu za realizaciju projekta “Filmski festival – Treća za život” koji je prvi put održan pre dve godine. Sam projekat zamišljen je kao festival edukativnog i humanitarnog karaktera koji kroz tri dana trajanja podiže svest o kulturi i edukuje naše učenike na temu filma, a sav prihod od ulaznica biće iskorišćen u humanitarne svrhe. Ove godine odlučili smo da od prihoda kupimo neophodne stvari za decu iz svratišta u Krfskoj ulici.
Naš parlament je do sada realizovao mnoge projekte od kojih su najpoznatiji sportsko takmičenje – Gimnazijada, Debatni turnir Treće beogradske gimnazije, kao i brojne akcije sakupljanja paketića za decu bez roditelja.
Tokom godina, Učenički parlament Treće je na ovim projektima ostvario uspešnu saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, Gradom Beogradom, Centrom mladih Srbije, Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, KK Partizan, FK Zvezda, Košarkaškim savezom Srbije, OK Partizan, Odbojkaškim savezom Srbije i Agencijom za bezbednost u saobraćaju, uz pomoć kojih svaki naš projekat okupi preko 1000 srednjoškolaca.
Filmski festival je trodnevni festival edukativnog i humanitarnog karaktera koji se održava u dvorištu naše gimnazije, na adresi Njegoševa 15, od 17. do 19. aprila 2019. godine, sa sledećim programom:

sreda, 17. april od 20h – Nacionalna klasa
četvrtak, 18. april od 20h – Mi nismo andjeli
petak, 19. april od 19.30h – Južni vetar

Više o Festivalu možete naći na facebook stranici :  https://www.facebook.com/filmskifestivaltbg/ ,
instagram profilu : @filmskifestivaltbg kao i na sajtu škole.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here