Gondola na Zlatiboru počinje sa radom

Dugo očekivano otvaranje gondole na Zlatiboru najavljeno je za 11. januar 2021. godine.

Iako su svi zaljubljenici u ovu planinu nestrpljivo postavljali pitanje kada se završava gondola na Zlatiboru, najnovije informacije nam otkrivaju da je početak rada Gold gondole Zlatibor 11. januara, dok je svečano otvaranje najavljeno za 14. januar 2021. godine.

Najavljena kao najveća investicija opštine Čajetina, gondola Zlatibor je sada najduža gondola na svetu i kao takva će privući veliki broj turista.

Mi vam otkrivamo najznačanije informacije o Gold gondoli na Zlatiboru. Smeštaj na Zlatiboru možete pronaći na sajtu topsmestaj.com

gondola zlatibor
Izvor: goldgondola.rs

Gondola Zlatibor – Cena karte

Cene ulaznica:

  • Odrasli: 1000 din
  • Deca: 550 din
  • Deca do 6 godina u pratnji odrasle osobe: besplatno
  • Grupne karte: 800-900 din

Cene ulaznica za stanovnike opštine Čajetina: 

  • Odrasli: 500
  • Deca: 350

Radno vreme:

Prodaja karata 8:00 – 15:00

Prva vožnja: 8:30 h sa početne stanice

Poslednja vožnja sa početne stanice startuje u 15:00 h, a poslednja vožnja sa krajnje stanice u 16:00 h.

Koliko je dugačka gondola na Zlatiboru?

Dužina gondole na Zlatiboru je čak 9 km, što je čini najdužom panoramskom gondolom na svetu. Spaja centar Zlatibora sa vrhom Tornik, a međustanica se nalazi kod Ribnićkog jezera, gde je planirana izgradnja Novog Zlatibora.

Trajanje vožnje

Trajanje vožnje je 25 minuta tokom kojih ćete moći da uživate u panoramskom razgledanju prelepih zlatiborskih predela.

Kako izgleda gondola na Zlatiboru?

Gondola od centra Zlatibora do Tornika prelazi visinsku razliku od 531 metara, a visina stubova se kreće od 7 pa sve do 30 metara, u zavisnosti od konfiguraceje terena. Rastojanja između stubova se kreću od 160 do 450 metara.

Planirani kapacitet Gold gondole je 600 putnika po satu u 55 zasebnih kabina sa po 10 mesta, dok je maksimalni kapacitet gondole 1.000 putnika po satu. Zbog trenutne epidemiološke situacije, biće dozvoljena 4 putnika po kabini.

Mere zaštite

U skladu sa preporukama o sprečavanu širenja korona virusa, svi korisnici gondole moraju obavezno koristiti zaštitne maske na svom licu prilikom pristupanja, silaska i korišćenja gondole za prevoz.

Pired nošenja maski, putnici će se pridržavati i ostalih Covid procedura, kao što je fizička distance od minimum 1.5 m kako u redu za čekanje na ukrcavanje u kabinu gondole, tako i u redu za kupovinu karata.

Izvor: topsmestaj.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here