Fakultet za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije – MEF osnovan je 2000. godine. Danas Fakultet ima četiri studijska programa osnovnih studija, tri programa master studija, kao i program doktorskih studija.

MEF se do prošle godine nalazio u Nemanjinoj ulici, ali nakon renoviranja prostora u najstarijem gradskom jezgru, preseljen je u modernizovan prostor na Dorćolu.  Smešten u, ne tako prometnoj ulici,  Jevrejskoj, studenti imaju neophodan mir, dok se istovremeno nalaze u centru prestonice.  Ime Dorćol znači raskrsnica od četiri ulice, što je simbolično i kad mislimo o studijama – fakultet kao velika životna raskrsnica.

Dobra lokacija Fakulteta omogućava studentima da iskuse pravi Beograd, da budu u centru svih dešavanja. Studenti su u prilici da vide neke od znamenitosti grada Beograda, kao što su: Kalemegdan, Zoološki vrt, Kula Nebojša, Studentski park, kao i  Dorćolski dunavski kej, sa biciklističkom stazom, šetalištem i fenomenalnim pogledom. U blizini su Narodno pozorište i razne galerije, kao i Spomenik knezu Mihailu. Osim kulturnih spomenika koji se nalaze skoro na svakom koraku, Dorćol takođe predstavlja urbano mesto sa mnoštvom kafića i klubova.

Klikom na sliku saznaj sve o studijama i načinu prijave za prijemni ispit.

MEF predstavlja savremenu instituciju, sa modernom koncepcijom obrazovnog sistema, sa akreditovanim studijama koje su dizajnirane tako da zadovolje potrebe tržišne privrede u 21. veku, povezujući teoriju i praksu kroz treninge i praktičnu nastavu. MEF profesorski kadar  sačinjen je od doktora nauka iz oblasti ekonomije, menadžmenta, informacionih tehnologija i drugih.

Kroz praktičan rad i interaktivnu nastavu studenti stiču veštine koje će ih izdvojiti na tržištu rada. Putem rada u Virtuelnom preduzeću studenti se upoznaju sa poslovanjem preduzeća – od samog osnivanja, odabira pravne forme, pisanja biznis plana, preko planiranja proizvodnje, marketinga, do same prodaje. Cilj Virtuelnog preduzeća je da pripremi studente za suočavanje sa konkretnim problemima koji mogu nastati u poslovanju, kao i podsticanje za razvoj smisla za biznis, timskog rada i liderstva. Na Fakultetu postoji Inovacioni centar, koji okuplja studente i profesore radi istraživanja, razvoja i primene raznih inovacija. Tako su studenti Luka i Đorđe napravili robota o kom više možete saznati u videu koji sledi.

U okviru Fakulteta postoji i Centar za karijerno vođenje, čiji je cilj da pomogne studentima u pronalaženju prakse i zaposlenja. Najboljim studentima Fakultet omogućava stipendije. Jedan od stipendista je i predsednik Studentskog parlamenta, Danica Nenadović.

Pored savremenog načina rada, na MEF fakultetu studenti posebno imaju na raspolaganju različite sadržaje kojima svoje slobodno vreme ili pauze mogu ispuniti na kvalitetan način, i to u  posebnoj prostoriji – MEF klubu. U pauzi između predavanja studenti se mogu opustiti uz kafu u prijatnoj atmosferi kluba. U sklopu kluba nalaze se stoni fudbal, Playstation, klavir, a sve u cilju motivisanja studenata za postizanje što boljih rezultata u obrazovanju, jer uz druženje i zabavu obaveze se lakše podnose. Pored kluba nalazi se biblioteka koja sadrži literaturu u štampanom ili elektronskom obliku, neophodnu studentima za izradu seminarskih i završnih radova. Poseban vid zabave je MEF druženje, koje su osmislili članovi Studentskog parlamenta, gde se okupljaju studenti svih smerova i godina studija da bi se takmičili u raznim igrama kao što su water pong, kuvanje, PES i  druge. Ovo druženje postalo je tradicionalno okupljanje studenata, a sprovodi se u prostorijama Fakulteta.

Možemo zaključiti samo da zaposleni u ovoj instituciji studentima pružaju najvažnije –   kvalitetno obrazovanje, ali isto tako i kvalitetno popunjeno vreme između predavanja kako bi obezbedili studentima da se osećaju ugodno i opušteno kako bi dostigli lični maksimum i postali uspešni poslovni ljudi koji ostvaruju vanserijske rezultate.

Autori teksta studenti MEF fakulteta:

  • Ana Obrenović
  • Bojana Vulović
  • Đorđe Mitrović
  • Nikola Preković
  • Aleksandar Barbul

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here