KAKO PREŽIVETI ISPITNE ROKOVE? FUN&FIT study tips&tricks

Svaki rok ista priča. Znamo… Sve je zabavnije od knjige, a moraš naći način da daš sve te ispite. Srećom, Fun&Fit je odlučio da podeli sa nama Fun&Fit study tips & tricks. Evo kako oni predlažu da organizujete svoje vreme tokom ispitnog roka.

9.00 BUĐENJE
Odredi vreme kada ćeš ustajati dok spremaš ispite i pridržavaj se toga. To ne mora biti u 7.00, ali ako je 9.00, onda je 9, a ne 12. Nema bezgraničnog odlaganja alarma ,,još 5 minuta“.

9.30 DORUČAK
Obavezno doručkuj kada ustaneš. Tvom organizmu je potrebna energija. Naš predlog je da pojedeš ovsenu kašu ili musli sa dodatkom svog omiljenog voća. Dovoljno lagan doručak koji će te držati sitim i dati ti potrebnu energiju, a sprema se za tili čas. Plus, posle nećeš imati puno sudova za pranje.

10.00- 12.00 UČENJE1
Čim doručkuješ, baci se na učenje. Isključi internet, ugasi ton na telefonu, skloni ga u drugu sobu da te ne ometa. Dva sata se koncentriši na ono što učiš, bez distrakcije. Ništa nećeš propustiti za ta dva sata. Možeš ti to, verujemo u tebe!

12.00- 12.30 PAUZA1
Posle ta dva sata nagradi sebe sa 20 minuta interneta, osveži se, a onda nazad na učenje. Nema varanja! Nemoj da ostaneš na telefonu sat vremena. I nemoj da obećavaš nikome kafićarenje u toku dana. Izlazak na piće planiraj oko 21h, sve možeš da uklopiš.

12.30- 14.30 UČENJE2
Povratak na učenje. Potrudi se da se fokusiraš još dva sata. Internet i ton su ugašeni, telefon u drugoj prostoriji. Da učenje bude zanimljivije, otvori kesicu Student miksa, ili nekog drugog miksa koštunjavog voća. Koštunjavo voće hrani moždane ćelije, pa ćeš biti produktivniji.

14.30- 16.00 PAUZA2
Vreme je za veliku pauzu i ručak. Opusti se, uživaj sat i po vremena, nagradi sebe za uložen trud.

16.00- 18.00 UČENJE3
Pravila ostaju ista. Nema varanja!

18.00- 18.30 PAUZA3
Ponovo je vreme za pauzu od pola sata. Predlog je da ovu pauzu iskoristiš da se razmrdaš. Pusti svoju omiljenu muziku i uradi 10 sklekova, 20 čučnjeva, 20 iskoraka i 30 trbušnjaka (momci mogu i 2 serije). Malo fizičke aktivnosti uvek prija organizmu, i primetićeš kako ćeš nakon toga pamtiti sa lakoćom. Ako budeš disciplinovan tokom celog roka, tvoje telo će ti biti zahvalno.

18.30- 19.30 UČENJE4
Poslednjih sat vremena druženja sa knjigom za danas. Još samo malo!

19.30 DRUŽENJE
Vreme je da se oputiš. Večeraj, i spremaj se da se prošetaš sa ekipom. Ostatak dana namenjen je za uživanje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here