Ko nam pravi odeću?

Kružok MILICA magazina

KO NAM PRAVI ODEĆU:
panel o održivosti modne industrije i pojedinačnim odgovornostima potrošača

Kružok je događaj. Okupljanje. Razmena ideja. Međusobna podrška. Rasprava. Druženje. Mesto solidarisanja. Promocija i afirmacija. Otvoreni razgovor, iskren i glasan.

Održivi razvoj (sustainability) već duži vremenski period je jedan od najčešće pominjanih tema u modernom poslovanju kompanija. Od 2017. godine ova tema o odgovornosti modne industrije u tom smislu počela je da se potencira u svetskim medijima.

Opširnije o ovoj temi možete čitati u MILICA magazinu na linku: “Zeleni izazovi modne industrije, prvo poglavlje” modnih novinarki Dunje Jovanović i Marije Radaković.

Važnost odgovornog poslovanja u okviru modne industrije, promene modnih trendova kao posledice održive poslovne prakse, kao i promene kupovnih navika potrošača aspekti su o kojima ćemo razgovarati na ovom panelu. Novi Kružok koji pripremamo ima nameru da ovu temu ispita i proveri i na domaćem terenu. Kao povod smo odabrale Beogradsku nedelju mode, kao relevantan okvir za razgovor o ovoj društveno odgovornoj temi.

Da li razmišljate o tome ko je proizveo odeću koju nosite? Da li vam prija svaka pamučna majica bez obzira na to ko je pamuk brao, a majicu šio? Nosite li kožne pantalone? Šta radite sa odećom kada izađe iz mode? Koja je ekološka cena mode?

Učestvuju:

Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji
Nenad Radujević, generalni menadžer Beogradske nedelje mode
Aleksandra Marić, koordinatorka za Srbiju međunarodne organizacije Fashion Revolution
Jelena Karakaš, novinarka i blogerka 

Razgovor vode:
Dunja Jovanović i Marija Radaković, modne novinarke

Nakon panela organizovaćemo razmenu odeće kao primer dobre prakse odgovorne kupovine u saradnji sa Fashion Revolution Srbija i Recycle Beograd. Pozivamo posetioce kružoka da ponesu 1-5 odevnih predmeta koje više ne nose kako bi učestvovale u razmeni i druženju.

1. novembar u 19h
Dorćol Platz, Dobračina 59b, Beograd

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here