Koncert pobednika takmičenja „Lazar Jovanović“

Organizacija Kulturni element u saradnji sa Kolarčevim narodnim univerzitetom organizuje
koncert pobednika na kome će se predstaviti najbolji takmičari sa ovogodišnjeg 16. Međunarodnog takmičenja solo pevača „Lazar Jovanović“. Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ svojim višedecenijskim postojanjem sa pravom važi za jedno od najvećih i najznačajnijih operskih takmičenja u zemlji i šire. Svake godine takmičenje dočeka preko stotinu učesnika i učesnica iz skoro deset zemalja. Takmičenje je namenjeno mladim umetnicima i umetnicama spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmere svoje znanje, umetničke kvalitete i
prikažu svoj talenat. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svetske muzičke scene i pedagogije, a pobednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari i muzičarke, osvajajući svetske koncertne podijume i operske scene.

Koncert pobednika ovog takmičenja održaće se u četvrtak 14. marta u 18č u Muzičkoj galeriji Kolarčeve zadužbine. Pre koncerta će na svečanosti biti uručene diplome za specijalne nagrade.

Ulaz na koncert je slobodan.

Inače, Kulturni element je umetničko udruženje osnovano 2011. godine u Beogradu, koje okuplja veliki broj mladih umetnika i umetnica, glumaca i glumica, plesača, plesačica i muzičara i muzičarki, vrhunskih profesionalca i profesionalki u svojim oblastima. Zajedno oni čine jednu od najeminintnijih umetničkih grupa, koja je do sada ostvarila na desetine projekata širom zemlje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here