Krik u Bitefu!

Gostovanje pozorišnog projekta Krik iz Kragujevca održaće se u Bitef teatru u petak, 12. aprila u 20h!

KRIK

Režija:
Stefan Pavlović

Igraju:
Aleksa Dramićanin, Aleksandra Pavlović, Andreja Bogdanović, Andrija Antonijević, Anđela Živanović, Anka Todorović, Branislav Tasić, Danica Petrović, David Aleksić, Filip Milović, Ilija Ivanović, Isidora Arsić, Jana Desnica, Jana Mijailović, Kristina Vučković, Luka Milenković, Marko Marinković, Milena Vujičić, Natalija Đorđević, Nevena Matić, Ognjen Janković, Petar Petrović, Sara Božović, Stanislava Ljubić, Jovan Aničić,Teodora Marković

Tišina prethodi i sledi svakom glasu, svakoj misli i svakoj reči. Da nje nema, nikada ne bismo ni znali za glas, misao ili reč, jer im daje smisao. Nekada i sama nosi više logosa i erosa nego ijedan drugi oblik iskaza. Međutim, u odsustvu odjeka ljudskosti, okrene se protiv nas samih pa nas ušuška u lakoću inercije i komformizma. Baš u tom trenutku je neophodan krik.

Predstava Krik je svojevrsni manifest svih ideala čiji su pobornici duhom mladi ljudi koji su mesecima doprinosili procesu stvaranja ovog dela. Ideja je da Krik bude prvi u nizu sličnih pozorišnih poduhvata ove grupe zaljubljenika u stvaralačke delatnosti. Cilj nije neposredno rešavanje civilizacijskih frustracija, već osvešćivanje za koje verujemo da može da rezultira izlišnosti postojanja ovakvih predstava. Krik nije artikulisana viktimizacija. Krik nije prepotentni podsmeh. Krik nije zastranjenje. Krik nije eho narcizma. Krik nije komformizam. Krik nije isticanje drugosti. Krik je spoznaja da smo svi ljudi. Krik je vapaj za ljubavlju. Krik je biti svoj, ali ne po cenu ugrožavanja tuđeg „svog“. Krik je mašta, i beskonačan prostor unutar nje. Krik je kad ti jedino preostaje da se boriš. Krik je kad se pogledaš u ogledalo. Krik je kad kažeš: „Ne, hvala“.

Vrata „KRIK“-a  će biti širom otvorena svakome ko poželi da se u njegovom domu nađe. Dobrodošli su svi koji veruju da mora da bude bolje ako se borimo da bude bolje, a još su više dobrodošli oni koji u to ne veruju. Radićemo, stvaraćemo i kričaćemo, i ne znamo gde će nas to odvesti, ali će nas sigurno pomeriti iz mrtve tačke u kojoj stojimo i koja stremi da nas proguta.

Ko ćuti, ni ne zna kakve sve divne stvari ume da izgovori.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here