LETO DOBRIH VIBRACIJA – FESTIVALI U AVGUSTU

FESTIVALI U AVGUSTU – Ovo festivalsko leto, kao i ona koja su ostala za nama, neće se završiti sa Exitom. Naprotiv, očekuje nas još jedan Avgust pun pozitivne energije, dobrih vibracija i naravno, dobre muzike.

NOVO na sajtu – pogledajte: Kalendar dešavanja

Završite svoje obaveze na vreme, a posle uživajte u dobrom društvu i odličnoj muzici, i pritom stvorite nezaboravne uspomene. Pročitajte koji nas sve festivali očekuju u Srbiji ali i u regionu tokom Avgusta, i odlučite se za onaj (ili više njih) koji vam najviše odgovara.

LoveFest – Vrnjačka Banja, od 03. avgusta do 05. avgusta 2017.

FESTIVALI u avgustu lovefestLovefest je jedinstvena kulturna platforma iz Vrnjačke Banje, koja promoviše muziku, umetnost i urbanu kulturu mladih u Srbiji. Najveći festival ljubavi u zemlji, i ovog leta obeležiće nastupi nekih od najpoznatijih svetskih zvezda. Nastupaće Loco Dice, Luciano, Carl Craig, Matador i mnogi drugi.

Ulaznice za Lovefest 2017 možete naručiti na www.lovefest.rs ili kupiti u svim poslovnicama Eventima i Gigstixa!

OVERLOAD – Vladičin Han, od 04. avgusta do 05. avgusta 2017.

Overload je jedinstven muzički spektakl na teritoriji Pčinjskog i Jablaničkog okruga, koji se održava u Vladičinom Hanu i svakako predstavlja najveći i najposećeniji festival ovog tipa na jugu Srbije.

U prethodnim godinama ugostio je neke od muzičkih zvezda sa ovih prostora kao što su: Rambo Amadeus, Blaža i Kljunovi, Divlje Jagode, Van Gogh, Bajaga i Instruktori… Pored toga, OVERLOAD veliki prostor u muzičko-scenskom nastupu posvećuje i neafirmisanim grupama iz cele Srbije pa i regiona.

Summer Well – Buftea, Rumunija, od 12. avgusta do 13. avgusta 2017.

Summer Well Festival će i ovog leta, sedmu godinu zaredom, biti nešto najzanimljivije u Rumuniji, u blizini Bukurešta. Na najvažnijem festivalu alternativne muzike će publiku zabavljati izvođači kao što su: Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, METRONOMY, The Kills, Nothing But Thieves, HONNE i mnogi drugi.

NISVILLE JAZZ FESTIVAL – Niš, od 10. do 13. avgusta 2017.

Najposećeniji džez festival jugoistočne Evrope, od samog osnivanja 1995.godine dosledno brani evropske vrednosti multikulturalnosti i strpljivo neguje muzički ukus pojedinaca. Glavni program festivala održava se na otvorenom prostoru Platoa niške Tvrđave, na dve bine Earth i Sky, a mnogi kvalitetni domaći i strani izvođači nastupaju na stejdževima koji su besplatni za publiku: River, Open, Movie, Matine, Welcome, Youth i Jam Session stejdž.

Učešće na Nišville jazz festivalu 2017. godine, potvrdili su Britanski kantautor Tony Momrelle, Američka basistkinja i pevačica Nick West, poznata američka ritam i bluz i džez pevačica i dobitnica nagrade Grammy – Patti Austin, Candy Dulfer, Al Foster Quintet i mnogi drugi.

Outhide Festival – Zajecar, 19. avgust 2017.

Publika će i ovog avgusta moći da uživa u mirisu neba, zvuku dodira, ukusu reči i gutljaju muzike na čak 3 stejdža pozicionirana u jedinstvenoj park-šumi Kraljevica / spomenik Vešala. Pored noćnog programa, organizuju se i dnevne aktivnosti za sve uzraste ( projekcije, tribine, art zone.. )

Mimo buntovničkog fokusa, ideja je da se Srbija upozna sa SYNTHWAVE kulturom. Ove godine će synthwave kulturu predstaviti kroz vizelni identitet i dekoraciju, dok se teži ka tome da se sledeće godine otvori zaseban synthwave stage sa inostranim izvođačima istoimenog muzičkog undeground pravca.

outhide festivalSZIGET FESTIVAL – Budimpešta, Mađarska, od 09. do 16. avgusta 2017.

Za one sa malo dubljim džepom, sjajna prilika da čuju odlične izvođače i svetske poznate muzičke zvezde, kao i da posete velelepnu Budimpeštu, ovaj festival je sjajna prilika. I ove godine, kao što je bio slučaj i prethodnih, na binama Sziget festivala će biti pokriveni svi žanrovi.

Svoj dolazak su potvrdili brojni poznati izvođači kao što su: Kasabian, Macklemore and Ryan Lewis, Pink, Wiz Khalifa, PJ Harvey, Tom Odell i mnogi drugi. Više o festivalu možete saznati na http://rs.szigetfestival.com/.  Ulaznice su u prodaji i koštaju od 65 evra za jedan dan do 300 evra za svih sedam dana festivala.

Belgrade Beer Fest – Beograd, od 16.avgusta do 20.avgusta 2017.

Ovaj festival promoviše druženje, pozitivnu energiju i kosmopolitski duh Beograda i sjajnu zabavu. Veliku posećenost ima zahvaljujući svojim osnovnim principima – besplatnom ulazu, izuzetnom muzičkom programu i širokoj ponudi domaćih i inostranih pivskih brendova.

Za četrnaest godina postojanja 7.680.000 posetilaca moglo je da vidi više od 600 muzičkih nastupa, degustira preko 330 brendova piva i učestvuje u brojnim društvenim kampanjama. Muzički program festivala još uvek nije dostupan, ali bez sumnje smo da će i ove godine, opravdati svoj epitet najvećeg pivskog festivala u jugoistočnoj Evropi.

KANEGRA BEACH FESTIVAL – Zeleni Gaj, Slovenija, od 19. Do 20. avgusta 2017.

Šestu godinu će, ovaj festival koji se održavao na Zlatorog plaži u Hrvatskoj na kojoj je ugostio mnoga poznata lica dance muzike kao što su Kevin Saunderson, Stacey Pullen, Paco Osuna, Matador, Marko Nastić i mnogi drugi, biti održan na novoj magičnoj lokaciji, a to je Zeleni Gaj u Dornberku u Sloveniji.

Ova lokacija je poznata po festivalima kao što su Sindustry i Pulse. Lista izvođača za ovu godinu još uvek nije poznata, ali karte se već načaze u prodaji na www.eventim.si/si/.

Rockvillage – Banatski Sokolac, avgust 2017.

Rockvillage je dvodnevni muzički festival koji se, još od 2005. godine, svakog avgusta, tradicionalno organizuje u srcu Banatskog Sokolca – malog sela u Južnobanatskom okrugu, u Vojvodini. Srce ovog sela predstavlja dvorište osnovne škole „Jovan Sterija Popović“, koje se, za vreme trajanja festivala, pretvori u pravu metropolu koja iz godine u godinu prima sve veći broj posetilaca, dok samo selo broji tek 366 stanovnika.

PODELI
Portal Mladi
Portal Mladi je servis koji je nastao kao potreba da se na jednom mestu svakodnevno objavljuju informacije i konkursi sa idejom da se mladi informišu, edukuju i motivišu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here