LETO DOBRIH VIBRACIJA – FESTIVALI U AVGUSTU

FESTIVALI U AVGUSTU  – Bliži se leto, omiljeno doba godine za sve ljubitelje sunca, dobrih žurki i  festivala. Pred nama je uzbudljiv i nezaboravan avgust!

I ove godine imate priliku da se okružite pozitivnom energijom, uživate u dobrom društvu i kvalitetnoj muzici.

Ako još uvek niste pronašli festival po vašem ukusu, evo nekoliko predloga.

NOVO na sajtu – pogledajte: Kalendar dešavanja

LOVE FEST

Jedan od najboljih festivala elektronske muzike u Evropi- Love fest, i ove godine nudi sjajan program i nezaboravan provod. Čuveni „Festival ljubavi“  obradovaće svoju publiku velikim domaćim i svetskim imenima. Leon, Nick Curly, Trips&Tics, Levon Vincent, Dejan Milićević, Lea Dobričić i 031 Repiblic samo su neki od izvođača koji će nastupiti od  2. do 5. avgusta u Vrnjačkoj Banji. Obezbedi svoju kartu na www.lovefest.rs  ili na prodajnim mestima eventim-a.

FESTIVALI u avgustu lovefest

NISHVILLE JAZZ FESTIVAL

Nishville Jazz Festival, jedan je od retkih festivala u zemlji, ali i u Evropi na kom možete uživati u zvukovima džez muzike. Organizatori ovog najposećenijeg Džez festivala u jugoistočnoj Evropi, ponosno ističu da Nishville brani vrednosti multikulturalnosti, što potvrđuje i tekst u magazinu New Europe, glasilu Evropske unije, koji izlazi u Briselu.

Ako ste i vi obožavaoci ovog muzičkog žanra, Nishville jazz festival možete posetiti od 3. do 12. avgusta, na platou niške tvrđave.

BELGRADE BEER FEST

Za šesnaest godina postojanja, Beer fest je postao sinonim za sjajne žurke, muziku i naravno, pivo. Kvalitet ovog festivala potvrđuju brojna priznanja među kojima je i preporuka britanskog lista The Independent, koji je još 2005. godine uvrstio Beer fest među 20 svetskih događaja koje bi obavezno trebalo posetiti. Do sada je na dve bine nastupalo preko 750 izvođača, a ove godine biće uvedena i treċa bina- “Alternative stage” za sve posetioce željne tvrđeg zvuka.

Ovogodišnji Beer Fest traje od 15. do 19. avgusta na Ušću.

SZIGET- Budimpešta, Mađarska

Pre dvadeset pet godina, osnivači Sziget-a pokrenuli su „Ljubavnu revoluciju“ sa namerom da razviju „Zemlju iz snova“ u kojoj će se poštovati sve razlike u kulturi, jeziku, mišljenjima, i u kojoj će svaki pojedinac biti prihvaćen. Ideja je ostala ista, ali se muzički program iz godine u godinu usavršavao i privlačio sve više publike. U poslednjih nekoliko godina, na ovom festivalu nastupale su najveće svetske zvezde, a sudeći po Line up-u, i ove godine, Sziget najavljuje spektakl. Na ovogodišenjem Szigetu koji se održava od 8. do 15. avgusta, nastupiće Dua Lipa, Arctic monkeys, Gorillaz, Kendrick Lamar, Lana Del Rey, Mumford & Sons, Shawn Mendes, Lykke Li, Zara Larsson, Milkey chance i mnogi drugi. Karte se mogu naručiti na sajtu Szigetfestival.com.

SUMMER WELL – Buftea, Rumunija

Ovog 11. i 12. avgusta imaš priliku da budeš deo najvećeg festivala alternativne muzike u Rumuniji. Uprkos rastućoj popularnosti ovog festivala, Summer Well je zahvaljujući specifičnom ambijentu i muzičkom pravcu uspeo da sačuva autentičnost i jedinstvenost.

Za ljubitelje alternativne muzike, nastupaju Bastille, Justice, The Kooks, Kodaline i Ciggaretes after sex.

Karte su dostupne na www.festtickets.com.

MOONDANCE FESTIVAL – Trogir, Hrvatska

Šesti po redu Moondace festival tehno muzike, održaće se od 9. do 11. avgusta u Trogiru, na tvrđavi Kamerlengo. Zahvaljujući neobičnom spoju tehno muzike, video umetnosti i obrazovanja, Moondance je nezaobilazan za sve fanove tehno zvuka. Publiku će zabavljati Rødhåd, Radio slave, K-HAND, Monoloc, Jonas Kopp, Kink, Forest people…

Karte možete kupiti na zvaničnom sajtu festivala www.moondancefest.com.

Autorka: Maja Repić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here