Media Jam – ka održivim podcast rešenjima!

USAID projekat jačanja okruženja za održivost medija u Srbiji i Impact Hub tokom marta i aprila ove godine realizuju inicijativu: “Media Jam – ka održivim podcast rešenjima“.

U okviru inicijative svakog četvrtka se održavaju meetup-i i radionice usmereni ka tome da se učesnici bolje upozbaju sa podcast scenom u Srbiji, ali i alatima i veštinama koji su potrebni za snimanje.

Ovog četvrka će se pričati o tome kako istražiti potrebe publike i njenu spremnost da vas podrže ili plate za sadržaj, kao i koji su alternativni načini finansiranja. Koje lekcije su oni stekli tokom rada će sa posetiocima podeliti Daško & Mlađa, Jana Tufegdžić i Vlada Novaković.

Daško i Mlađa su radio talase zamenili podkast vodama gde se njihov “Alarm” istakao kao jedan od najslušanijih na ovim prostorima, ali i jedini koji je finansijski zaokružen zahvaljujući isključivo podršci slušalaca.

Jana Tufegdžić je preduzetnica i osnivačica aplikacije za upoznavanje zasnovane na glasu, Whisperr, dok je Vlada Novaković poznati sportski novinar i komentator, koji je u svojoj matičnoj kući Sport Klub pokrenuo seriju specijalizovanih podkasta, koji su osim velikog broja slušalaca privukli i sponzore.

Pored predavanja, razgovaraće se i o idejama za podcaste, budućim inicijativama i tome kako možete da napravite tim za finalni događaj – Media Jam koji se održava 12. i 13. aprila 2019. godine. Najuspešniji timovi će dobiti podršku za dalji razvoj svog podkasta ili inicijative.

Učešće je besplatno, a svoju prijavu možeš da popuniš na: bit.ly/2JfVj4X

Više o inicijativi pročitaj na: bit.ly/2UHczSc

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here