Međunarodni Festival studentskog filma ove godine po 18 put!

 

18. Festival studentskog filma održaće se pod sloganom „SLOBODA“ od 21. do 23. decembra u zgradi Jugoslovenske Kinoteke u Uzun Mirkovoj 1. Gledaoci će i ove godine imati priliku da pogledaju filmska ostvarenja studenata najvećih svetskih filmskih akademija. Filmovi će se takmičiti u tri kategorije, za najbolji igrani, dokumentarni i animirani.

Cilj Festivala studentskog filma je promocija stvaralaštva mladih filmskih umetnika iz celog sveta, kao i stvaranje platforme za razmenu iskustava, ideja i znanja . I ove godine, festival se održava uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Grada Beograda.

“Ove godine festival, čiji sam selektor, postaje punoletan, puni 18 godina, ulazi u svet „odraslih“, svet neograničene slobode. Za mene sloboda ima više značenja. Vekovima  sloboda je različito definisana. Nisu svi uvek imali pravo na slobodu, a status slobodnog odnosno ne-slobodnog čoveka nije mogao da se bira, nego je bio dodeljen. Vremenom se shvatanje slobode promenilo, sada je sloboda osnov savremenog društva. Sloboda se izražava slobodom govora, izbora i kretanja. Takođe, za mene, umetnost je sloboda, sloboda izražavanja i sloboda misli. Smatram da je sloboda umetnosti neophodna za postojanje i opstanak jednog društva. To su mi bili glavni putokazi tokom na osnovu kojih sam formirao ovogodišnju selekciju. ” rekao je ovogodišnji selektor, reditelj Marko Novaković.

“Festival studentskog filma je tokom proteklih 18 godina prikazao više od 1300 studentskih filmova, ugostio više od 500 mladih autora, veliki broj renomiranih predavača i upriličio je brojne prateće programe uz više od 30 hiljada poseta festivalskim programima.

Ove godine, od  170 pristiglih, odabrano  je 36 najboljih filmova sa svih 6 kontinenata.

18. festival studentskog filma

Želja nam je da festival iz godine u godinu bude sve veći i veći i da se u što skorije vreme proširi i na druge gradove Srbije.” kaže PR festivala, Tara Drašković.

Dođite na festival studentskog filma jer vas očekuju najbolji studentski filmovi iz celog sveta. Takođe, osim glavnog programa tokom trajanja festivala biće organizovan i bogat prateći program, radionice, tribine i žurke.

Ulaz je besplatan.

Za dodatne informacije pratite sajt http://festivalstudentskogfilma.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here