Osnovana omladinska organizacija OFA – Opportunity For All

U ponedeljak, 29. maja, u svečanoj Sali hotela Constantine the Great održan je prvi sastanak i prezentacija novoosnovane omladinske organizacije OFA – Opportunity For All. Prisutnim gostima osnivači su predstavili svoju ideju, strukturu OFA-e i planove za naredni period. Obratili su se i Milica Matanović i Živko Simijonović koji će voditi kancelarije na Fakultetu političkih nauka i Pravnom fakultetu u Kragujevcu, kao i Lazar Lekić, koordinator Udruženja mladih privrednika, Sara Petrović, potrpredsednica kluba za UN Pravnog fakulteta i Moma Kovačević, član Case Study kluba Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu.

Najavljena je regionalna konferencija pod nazivom “Budućnost bezbednosne politike Zapadnog Balkana” koju OFA organizuje u saradnji sa Asocijacijom za regionalnu saradnju (ARS) kao I žurka osnivanja humanitarnog karaktera koja će biti organizovana sa Rotarakt klubom Beograd Skadarlija. Utisci prisutnih su bili pozitivni i posle prezentacije je nastavljeno neobavezno druženje i ćaskanje sa predstavnicima partnerskih organizacija o budućim aktivnostima.

Organizacija OFA – Opportunity For All je osnovana od strane studenata Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Funkcioniše kao krovna omladinska organizacija koja osniva svoje kancelarije na fakultetima širom zemlje. Trenutno su u fazi osnovanja kancelarija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, kao i Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu.
Ciljevi organizacije su edukacija mladih iz oblasti prava, privrede, bezbednosti i međunarodnih odnosa. Pored toga OFA radi i na razvijanju humanitarnih delatnosti. Svoju viziju ostvaruje kroz razne seminare, obuke, studije slučajeva, posete i saradnje sa relevantnim institucijama.
Organizacija je otvorena za prijem novih članova i saradnju sa zainteresovanim institucijama i organizacijama.

Više informacija o radu OFA-e možete pronaći na njihovom web sajtu www.ofa-srb.org i Facebook stranici OFA – Opportunity For All.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here