Otvoren peti po redu FON Hakaton

Telekom Srbija i FON Hakaton podržavaju mlade u “hakovanju” svoje budućnosti

CODE YOUR DREAMS, HACK THE FUTURE

(FON, 31. mart 2018.) Danas je na Fakultetu organizacionih nauka otvoren peti po redu FON Hakaton. Ove godine FON Hakaton obeležiće saradnja kompanije Telekom Srbija i Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka. Kompanija Telekom Srbija podržaće osnovni cilj ovog centra, a to je razvoj savremenih i praktičnih znanja i veština studenata, ali i preduzetničke kulture, kroz saradnju sa privredom. Prisutnima su se obratili doc. dr Marko Petrović, prodekan za naučno-istraživački rad na Fakultetu organizacionih nauka; Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise i predsednik udruženja studenata informatike „FONIS“.

„Zadovoljstvo mi je sto ove godine realizujemo peti po redu FON Hakaton i to u Istraživačko-razvojnom centru Fakulteta organizacionih nauka. Ponosan sam na činjenicu da smo uspeli da realizujemo kako velike, tako i one manje projekte za godinu i po dana koliko Centar postoji. Ovo je jedan od značajnijih studentskih poduhvata gde se trudimo da budemo maksimalno uključeni kroz mentorski rad i punu podršku. Ove godine pored samog Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta, podršku studentima pruža i kompanija Telekom Srbija. Veoma sam im zahvalan što su prepoznali značaj Hakatona i što su stvorili ambijent da studenti daju najbolja rešenja. Siguran sam da će studenti svojim idejama i znanjem uspeti da razviju rešenja koja će doprineti unapređenju poslovanja kompanije Telekom Srbija.“ – izjavio je doc. dr Marko Petrović, prodekan za naučno-istraživački rad na Fakultetu organizacionih nauka.

„Svedoci smo da digitalne tehnologije unose dramatične promene u sve oblasti života. Kako bismo kao društvo mogli da odgovorimo na tako dinamičan proces, neophodno je da investiramo pre svega u znanje. Telekom Srbija je putem programa koje pokreće i kroz saradnju sa partnerima nastojao da podstakne proces praktične primene stečenih znanja i pobuđivanje preduzetničkog duha. Verujemo da je to pravi put ka kreiranju kulture inoviranja i stvaranja novih vrednosti, dok je stalno unapređivanje obrazovanja nužan preduslov na tom putu“ – izjavio je Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise.

Udruženja studenata informatike „FONIS“ , koje je i organizator ovog takmičenja, posebno ističe rekordan broj prijavljenih timova – 60 timova sa više uglednih obrazovnih institucija. Preko 220 studenata pokazalo je interesovanje da iskaže kreativnost i stečeno znanje u rešavanju zadatih izazova od strane kompanije Telekom Srbija. Cilj ovog projekta je pružanje mogućnosti mladima da stvore sebi uslove za potencijalno zaposlenje ili samozaposlenje.

Timovi će se takmičiti na tradicionalnom programerskom takmičenju Hakatonu i takmičenju u osmišljavanju inovacija Tech Challenge-u. Na Hakatonu učestvuje 15 odabranih timova koji će za razvoj aplikacije, u oblasti rada nad podacima, imati 24 sata. S druge strane, u okviru Tech Challenge-a, kreatori inženjerskih rešenja podeljeni u 8 timova, su dobili zadatak da predlože tehnološke inovacije kompaniji Telekom Srbija.

Timovi će svoja rešenja prezentovati 1. aprila od 15 časova u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka. Svečanosti će prisustvovati predstavnici kompanije Telekom Srbija, profesori i zaposleni na Fakultetu organizacionih nauka, domenski eksperti kao i studenti koji će podržati svoje kolege.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here