Otvoreni podaci za uspešnije poslovanje

 

Kako da koristim podatke i potencijal otvorenih podataka i unapredim svoje poslovanja?

„Podaci za uspešnije poslovanje“ je poludnevni program praktičnih obuka namenjen zaposlenima u mikro, malim i srednjim preduzećima iz Beograda, Subotice i Novog Sada. Cilj programa jeste da osnaži mikro, mala i srednja preduzeća u Srbiji znanjem o otvorenim podacima u Srbiji i osnovnim veštinama analize i obrade podataka koje im mogu pomoći da unaprede svoje poslovanje.

Obuke se sastoje iz sledećih celina:

  • Šta su to otvoreni podaci i kako i za šta mogu da ih koristim?
  • Biznis modeli zasnovani na otvorenim podacima – na koje tačno načine otvorene podatke mogu da koristim za razvoj svog poslovanja?
  • Proces “data transformacije” – kako da moje poslovanje bude zasnovano na saznanjima i procesima koji su zasnovani na podacima?
  • Alati za analizu i obradu podataka
  • Praktičan rad sa otvorenim podacima u cilju poboljšanja poslovanja

Pored otvorenih podataka dostupnih na nacionalnom portalu otvorenih podataka (data.gov.rs) i na drugim internet lokacijama, učesnicima će za praktičan rad biti obezbeđeni i ponuđeni i dodatni podaci obezbeđeni od strane organizatora programa.

Događaji se održavaju u okviru Nedelje otvorenih podataka 2019, u sklopu projekta “Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti” koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj i Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu, uz podršku Svetske banke i Fonda za dobru upravu Ujedinjenog Kraljevstva.

Obuke će biti organizovane u Beogradu, Subotici i Nišu, i to:

  • Beograd – 1. april 2019. godine 11-16 časova, ICT Hub
  • Subotica – 2. april 2019. godine 11-16 časova, Infostud Hub
  • Niš – 3. april 2019. godine 11-16 časova, Startap Centar Niš

                                      Informacije o organizatoru i instruktorima

Organizator događaja je kompanija Logikka iz Beograda. Logikka se bavi kreiranjem i implementacijom specijalizovanih rešenja baziranih na mašinskom učenju i veštačkoj inteligenciji koja za cilj imaju unapređenje poslovanja.

Branko Kovač je Data Scientist i partner u kompaniji Logikka. Ima višegodišnje profesionalno iskustvo u oblasti mašinskog učenja i radu sa otvorenim podacima.

Tereza Nanaši ima višegodišnje iskustvo u radu na projektima prikupljanja i obrade podataka na projektima Republičkog zavoda za statistiku. U kompaniji Logikka radi kao analitičar podataka.

                                                                Prijave

Učešće na događajima je besplatno, ali je broj učesnika ograničen. Maksimalan broj učesnika u svakom od gradova je 25. Da biste obezbedili učešće na obuci potrebno je da popunite prijavni formular na sledećem linku. Odabrani učesnici biće obavešteni u petak 29. marta.

Napomena: Neophodno je da učesnici sa sobom imaju sopstveni prenosivi računar.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here