Panel diskusija o preduzetništvu

Kolping društvo Srbije, organizacija koja od 2001. godine sprovodi različite projekte sa ciljem da odgovori na potrebe zajednice, organizuje šestu panel diskusiju, u seriji događaja namenjenih ljudima koji traže ili žele da pokrenu sopstveni posao. Panel diskusija održaće se 20.10., sa početkom u 12:00, u Poslovnom inkubatoru Novi Sad (Vojvođanskih brigada 28), i nosi naziv: „Preduzetnišvo – izazovi na putu do uspeha“.


Serija panel diskusija „Ti u očima poslodavca“ pokrenuta je na inicijativu mladih članova Kolping društva Srbije, koji su identifikovali nezaposlenost, pre svega među mladima, kao jedan od najvećih, gorućih problema u društvu. Osnovna ideja ovih događaja je bila da se mladima pruži prilika, ne samo da saslušaju predavanja o određenim temama u vezi sa zapošljavanjem i preduzetništvom, već i da imaju mogućnost da postavljaju pitanja i dobiju konkretne i direktne savete koji im mogu pomoći u boljem pozicioniranju na tržištu rada.

 

Na panel diskusiji „Preduzetništvo – izazovi na putu do uspeha“ učesnici će imati priliku da čuju sa kojim sve problemima se susreću osobe koje započinju sopstveni biznis, da čuju kome sve budući preduzetnici mogu da se obrate za pomoć i podršku, kao i da čuju da li specifična vrsta „crowd funding“ preduzetnika može da ostvari uspeh u Srbiji.

 

Pored same panel diskusije, ovaj događaj će biti i prilika za predstavljanje projekta Kolping društva Srbija „Model of Youth Development for Employment“, koji promoviše edukaciju omladinskih radnika za pomaganje mladima u procesu (samo)zapošljavanja i omladinsko preduzetništvo. 

Predavači/ce i teme:

Jovana Perković, preduzetnicaPreduzetništvo i/ili učenje za ceo život

Danica Kovač, Startit Beograd – Davanje zaleta domaćim preduzetnicima kroz izgradnju i podršku zajednice

Daško Milinović i Mladen Urdarević, Daško i MlađaNaš put do uspeha i nazad

 

Učešće na panel diskusiji je besplatno, ali je zbog ograničenog potrebno prijaviti se na linku u opisu Facebook event-a

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here