Kampanja prikupljanja sredstava za otvaranje stvaralačke laboratorije za decu – POKUŠ.AI Lab

Kampanja prikupljanja sredstava za otvaranje POKUŠ.AI LABa – prve stvaralačke laboratorije u Pančevu namenjene deci, pokrenuta je u okviru Nacionalnog dana davanja. 

Da bi se na inicijativu SINHRO haba opremio POKUŠ.AI LAB, cilj je da lokalna zajednica, kompanije i entuzijastični pojedinci do 9. oktobra prikupe 1.498.539 dinara putem kampanje na sajtu Donacije.rs. Prikupljena sredstva biće uložena za nabavku najnovije tehnologije poput lego robota, 3D štampača, računara i grafičkih tabli, ali i opreme koja pokriva oblasti virtuelne realnosti, veštačke inteigencije i internet „stvari“.

Laboratorija će osposobiti decu da u budućnosti budu TVORCI tehnologije, a ne samo korisnici.

Organizatori/ke ove kampanje navode da je izuzetno važno postojanje „učionice“ sa savremenim učilima, jer tako opremljeni prostori omogućavaju pokretanje programa koju decu uče algoritamskom razmišljanju i upućuju ih u svet kreativnog računarstva.

Ova moderna učionica će olakšati održavanje nastave informatike u osnovnim školama.

Laboratorija je zamišljena kao tačka susreta teorije i prakse, epicentar prelaska iz ideje u prototip, uz pomoć svih neophodnih resursa – materijala, alata, računara, elektronike, stručne mentorske podrške i iskustvenih trikova vršnjaka.

Svako od 66 odeljenja V i VI razreda svih škola u Pančevu dobiće po 10 školskih časova informatike koje nastavnici mogu, umesto u školi, održati u LABu. Pored toga, na proleće kreću i 3 kreativna kursaIlustracija i animacija„, „Dizajn video igara“ i „Programiranje robota“ za decu uzrasta od 6 do 15 godina.

Više informacija o organizatorima i samoj kampanji za osnivanje laboratorije za decu moguće je pronaći na sajtu donacije.rs.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here