Premijera pozorišnog performansa TI I JA Teatra Mimart

Premijera pozorišnog performansa TI I JA u izvođenju Teatra Mimart održaće se u Domu kulture Studentski grad u sredu 12. septembra u amfiteatru sa pošetkom od 20 časova. Izvođači su Marko Nektan i Nataša Milojević, a koncept je osmislila Nela Antonović.

Teatar Mimart je jedan od prvih neformalnih, istraživačkih teatara na Balkanu, osnovan 1984. godine u Beogradu, čiji je osnivač i umetnički vođa i danas Nela Antonović, koja istražuje interdisciplinarni performans i neverbalni teatar, zajedno sa saradnicima. Više o ovome na www.teatarmimart.org.rs.

Ti i ja je interdisciplinarni performans gde koristimo ideju jedan korak unapred i šaljemo je u nekonvencionalnu rutu otvorenog procesa rada Mimart metode.

Ti i ja su dvoje, posmatrano kao odnos je partnerstvo dvoje umetnika i njihova interakcija. Simbolično značenje odnosi na balans, izjednačavanje i dvojnost. Broj dva predstavlja dvojnost u svemiru, noć i dan, crno i belo, haos i red, dobro i zlo. Strpljenje, usklađivanje, ljubaznost, obzirnost, pažljivost, nežnost i usmerenost na kolektiv su osnovne osobine koje se pripisuju simbolici para. Performans je slika dualnosti, ali sa druge strane tu je pritajena sila koja teži da sve stvari postavi na svoje mesto. Razmena sa drugima je savršenstvo timskog rada i harmonija, ali podrazumeva i suprotstavljene samobitnosti. Performans je rezultat istraživanja intuicije u odnosu dvoje ljudi, koja nas vodi kroz život, ali je i vodič za interakciju i posmatranje izvođenja performansa za gledaoca. (Nela Antonović)

Ulaz slobodan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here