Promotivna akcija Muzeja Jugoslavije YU100

Povodom stogodišnjice ujedinjenja jugoslovenskih naroda i stvaranja Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, koja se obeležava 1. decembra 2018, Muzej Jugoslavije pripremio je u okviru kampanje i promotivnu akciju YU100, koja počinje u utorak 16. oktobra.

Akcija će biti praćena i na društvenim mrežama fejsbuk i instagram, a ima za cilj da promoviše bogati muzejski fond i približi ga najširoj publici izmeštanjem priča o predmetima iz svojih kolekcija izvan muzejskog kompleksa.

Promotivne ulaznice sa fotografijama predmeta biće postavljene na sto javnih lokacija u Beogradu, a svaka od njih nosi priču o jednom predmetu iz fonda Muzeja Jugoslavije. Lokacije su pažljivo odabrane da direktno korespondiraju sa biografijama predmeta, što omogućava da prolaznici bliže upoznaju ne samo zanimljive priče o muzejskim predmetima, već i da na drugačiji način sagledaju istoriju grada.

Ulaznice će biti postavljane u nekoliko etapa u periodu do 1. decembra. Svaka etapa biće najavljena na društvenim mrežama, a oni koji pronađu ulaznice biće pozvani da ih slikaju i podele uz haštag #uu100.

Ulaznica važi za dve osobe i posetioci je mogu iskoristiti do kraja 2018. godine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here