Red Info Portal ‒ kvalitet, humanost i pozitivan pogled na svet

Crveni krst Beograd kao humanitarna, nezavisna i neprofitna organizacija pokrenuo je projekat pod nazivom Red Info Portal kako bi obezbedio dodatna sredstva pružajući servisno informativnu i propragandnu aktivnost na komercijalnoj internet stranici, a sve to u cilju ostvarenja svoje misije u pružanju pomoći ugroženim licima.

Red Info PortalRed Info Portal je otvoren 13. decembra 2016, kada je povodom toga upriličena svečanost u hotelu Metropol. Cilj ovog portala je da sredstva prikupljena od oglasnog prostora usmerava u humanitarne aktivnosti Crvenog krsta, što ga čini jedinstvenim na ovim prostorima. Ovo je vid agencijskog novinarstva koje prati vesti iz celog sveta, pa je tako Red Info Portal, osim humanitarnim temama, okrenut i temama iz kulture, tehnike, turizma, automobilizma, medicine, nauke, psihologije, zabave i društva uopšte. Vesti iz svih krajeva sveta objavljuju se svakodnevno, a u tome učestvuju studenti Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Još jedan plemeniti cilj koji Red Info Portal ima jeste da studentima završnih godina pruži stručno usavršavanje. Naime, preko 150 studenata Filološkog fakulteta, saradnika na ovom ozbiljnom i velikom projektu, svakodnevno prati vesti iz celog sveta i kvalitetno ih prenosi čitaocima Red Info Portala. Studenti stranih jezika ih prevode, a studenti srpskog jezika i književnosti ih lektorišu i rediguju. Pored saradnje sa Filološkim fakultetom, u planu je još i saradnja sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu, čiji će studenti primenjivati svoja stečena znanja iz oblasti menadžmenta i marketinga i tako sticati profesionalna iskustva.

Crveni krst tako nastavlja svoju plemenitu misiju koju uspešno obavlja već 140 godina unazad, jer je to ljudski. S obzirom na to da je Red Info Portal humani medij, koji se bori za one kojima je pomoć potrebna, svojim zvaničnim tagom #ljudski, jednom rečju je obuhvatio svoje namere. 

Portal Mladi podržava svaki vid humanosti i pružanje šanse mladima da svoje veštine, znanja i kreativnost usmere na prave vrednosti i tako postanu vrhunski profesionalci u svom budućem poslu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here