Sedma po redu T’n’T (Technology ‘n’ Trends) konferenciju.

Studentski inovacioni centar Elektronskog fakulteta (SICEF) je mlada studentska organizacija sačinjena i vođena od strane studenata Elektronskog fakulteta u Nišu. Osnovan je krajem 2011. u okviru Studentskog parlamenta Elektronskog fakulteta, a početkom 2012. registrovan je kao nezavisna studentska organizacija. Kroz organizovanje brojnih konferencija, gde predstavnici kompanija drže različita predavanja, SICEF vrši dodatnu edukaciju studenata, približava ih kompanijama i na taj način stvara i jača mrežu kvalitetnih i ambicioznih ljudi.

 

Technology ‘n’ Trends je višednevna konferencija, organizovana kao serija predavanja i radionica o aktuelnim temama u oblasti tehnike, kroz koje bi kompanije učesnice, lideri modernih tehnologija, predstavile svoj način poslovanja i oblasti kojima se bave, a sva predavanja su otvorena za sve zainteresovane i besplatna su.

 

Ovo je već deveti po redu događaj ovog tipa (do sada su održani seminari „iGurus“ i ,,Startup Gurus“ i šestputa „Technology ‘n’ Trends“ konferencija), organizovan od strane SICEF-a i naša misija je da u narednom periodu popularizujemo ovakve događajekoji su već postali tradicija naše organizacije. Konferencija će biti održana od 12. do 14. aprila u StartUp Centru Elektronskog fakulteta.Očekuje se prisustvo od oko sto učesnika svakog dana, pretežno studenata Elektronskog,Prirodno-matematičkog i Mašinskog fakulteta u Nišu.

 

Želimo da studente upoznamo sa tri futurističke tehnologije, koje postoje i danas, ali će biti široko rasprostranjene u skorašnjoj budućnosti i značajno uticati na kvalitet svih sfera naših života.

 

Tema ovogodišnjeg T’n’T-a biće kombinacija sledećih tehnologija:

 

  • Artificial Intelligence (AI) – Veštačka inteligencija
  • Virtual Reality (VR) – Virtualna realnost
  • Augmented Reality (AR) – Proširena realnost
  • Internet of Things (IoT) – Internet stvari

 

 

 

Predavanja na konferenciji:

 

Ove godine sponzori konferencije su Seavus, Horisen, Pekara Branković i Yumis, dok će predavanja držati slobodni predavači:

  • Milan Djordjević iz kompanije Shindiri Studio – Uticaj VR i AR na industriju
  • Branimir Todorović sa Prirodno-matematičkog fakulteta – Rekurentne neuronske mreze, arhitekture, algoritmi treniranja i primene
  • Jelena Milovanović iz kompanije NIRI – Veštačka inteligencija: Od vektora do humora
  • Blagoj Kupev dolazi iz kompanije sponzora – Seavus – Securing IoT devices

 

Sve detaljnije informacije i detaljniju agendu konferencije zainteresovani mogu naći na sajtu T’n’T-a :http://tnt.sicef.info .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here