Serbian Tourism Forum – pravi Trg za uspeh!

Dragi čitaoci, Portal mladi ima veliko zadovoljstvo da Vas pozove na Serbian Tourism Forum, koji će se održati 18. oktobra u prostorijama Hotela Zira.  Imaćete priliku da čujete iskustva turističkih blogera, pričate sa turističkim vodičima, prisustvujete zanimljivim panel diskusijama, saznate kako da jeftino i lako putujete, kao i da usvojite nova znanja, i na taj način otvorite sebi put ka novim poslovnim prilikama. Nemojte propustiti, Portal mladih samo za vas pruža najbolje prilike. Broj karata je ograničen, tako da požurite sa prijavom.

Više o samom događaju, možete pročitati u intervjuu koji smo uradili sa Nenadom Popovićem, glavnim organizatorom Foruma. Uživajte u inspirativnom razogovoru, pa se vidimo 18. oktobra.

Za sam početak, možete li našim čitaocima da predstavite sebe i Vašu kompaniju „Ovic Consulting“?

Ja sam Nenad Popović i vlasnik sam londonske firme Ovic Consulting koja je specijalizovana za marketing u turizmu. Stoga, jedan od ciljeva firme jeste rad na turističkom približavanju Londona i Beograda, odnosno Engleske i Srbije.

Koje vrednosti zastupate u Vašoj kompaniji i koja je to radna etika koja Vas je motivisala da na tako originalan način organizujete turističku konferenciju?

Naime, motivacija za organizovanje konferencije proistekla je iz tri ključna elementa, koja ujedno mogu biti reprezenti naše radne etike: inovacija, timski rad i komunikacije. Želim da objasnim čitaocima Portala mladih zašto sam izabrao baš ove elemente. Prevashodno, inovacija se ogleda u našoj kreativnosti i volji da pronađemo nišu koja nije preterano zastupljena, i koja se razlikuje od većine turističkih konferencija ovde. Nastojali smo da našim posetiocima i gostima pripremimo bogat i nadasve kvalitetan program. Kako čovek ne može sve da postigne sam, tako je kao ključ našeg uspeha upravo timski rad. Imao sam priliku da uspostavim kontakt sa Udruženjem Mladi za Turizam i Marketing Workshop, koji su pored odlične saradnje i partnerstva, veoma ozbiljni i ambiciozni. Pored velikog zadovoljstva koje je proisteklo iz naše zajedničke saradnje, uspostavili smo i prijateljske veze i moram da napomenem, da se sada međusobno i družimo. To nas dovodi do trećeg vezivnog segmenta našeg rada i uspešne saradnje, a to su komunikacije. Smatram da je veoma bitno imati otvorenu komunikaciju, ne samo u timu, već i sa kolegama. Na taj način uspostavljamo princip etike solidarnosti i time podstičemo jedni druge da razmenjujemo znanja i iskustva koja doprinose poslovnom razvoju.

Organizujete „Serbian Tourism Forum“, šta je to što je interesantno za našu publiku i sve ostale posetioce?

Na „Serbian Tourism Forum“ smo pripremili bogat program sa vrhunskim profesionalcima domaćim i stranim koji će preneti svoja znanja i iskustva našim gostima. Forum se organizuje od strane Udruženja Mladi za Turizam, Marketing Workshop sa Ekonomskog Fakulteta i naše firme, Ovic Consulting. Ono što smatram vrlo dragocenim i privlačnim za Vašu publiku jesu turistički blogeri i neotkriveni potencijali Srbije. Na Forumu će imati priliku da posete panel „Neotkriveni potencijali Srbije“ i da razgovaraju sa turističkim blogerima. Smatram da je to jako korisno jer će čuti nove ideje koje ih dalje mogu podstaknuti da usvoje inovativne forme daljeg oblikovanja svoje budućnosti. Iako su blogeri u poslednje vreme učestala pojava, moram da napomenem da je to u turizmu još uvek sklisko polje, i na mnogo načina izazovno. Pored toga, imaće priliku da prisustvuju na raznoraznim panelima poput: „Uloga države u razvoju receptivnog turizma“ i „Uloga blogera u promociji turizma“,  na kraju ali ne i manje bitno, čuće iskustva od strane Marketing i PR menadžera i turističkih konsultanta . Biće interaktivno i jako zanimljivo, pozivam sve da dođu u što većem broju i iskreno se radujem.

Koji je cilj „Foruma“?

Cilj Foruma jeste da se stavi jedan ozbiljan i značajan fokus na temu „marketinga u turizmu“ i na taj način poboljša nas interni i eksterni turistički marketing i pr. Složićete se, naša zemlja je u tom smislu u nezavidnom položaju u odnosu na razvijenije zemlje. Na taj način, pokrenućemo jako važno pitanje i učiniti da turistička slika naše zemlje bude tako plasirana u svet, da na neki način turistički marketing obavi ulogu ambasadora. Naše prirodne lepote jesu jedna od naših najveća prednost. To ne smemo nikad da zaboravimo.

Organizovaćete i „Štand za mlade“, šta je to što oni tamo mogu da vide i nauče?

Mladi imaju jedinstvenu priliku da pristupe jednom potpuno novom i drugačijem vidu konferencije. Moći će da dobiju određena znanja, nauče ključne informacije iz iskustva naših predavača, kao i da savladaju konkretne strategije koje možda ne bi mogli da dobiju na fakultetu. Takođe imaju idealnu priliku da tokom pauza pristupe i „networking-uju“ sa profesionalcima iz turizma. Na Štandu za mlade akcenat je i na povećanju zaposlenosti i usavršavanja mladih. Kada izađu sa fakulteta, retko kada imaju konkretna i odmah primenjiva znanja. Mi želimo to da promenimo i da na naš način doprinesemo razvoju turizma u zemlji, prevashodno uključujući mlade.

 I za sam kraj, možete li nam reći neke konkretne informacije o samom „Forumu“?

Konferencija Serbian Tourism ForumMarketing u turizmu“ će se održati 18. oktobra u Hotelu Zira, u Beogradu. Posetioci će moći da svoje karte dobiju na: [email protected] I važno je naglasiti da je broj karata ograničen.

Nenade, hvala Vam na razgovoru,

Zadovoljstvo je bilo pričati sa Vama,

Autor: Nevena Šaulić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here