Šest škola za decu sa smetnjama u razvoju dobija bolje uslove za obrazovanje

U okviru konkursa „Da rastemo srećni“, koji su realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, izabrano je šest škola za decu sa smetnjama u razvoju koje će dobiti bolje uslove za obrazovanje. Za opremanje i rekonstrukciju škola biće uloženo 4.200.000 dinara, a planirano je da radovi budu gotovi do početka naredne školske godine.

Škola „Vuk Karadžić“ iz Sombora dobiće novi senzorni park, škola „Bubanj“ iz Niša kombinovani interaktivni projektni sistem, škola „Radivoj Popović“ iz Sremske Mitrovice digitalni logopedski set, dok će senzornu sobu dobiti Srednja zanatska škola u Rakovici(Beograd). Deca u školi „6. oktobar“ u Kikindi od naredne školske godine koristiće rekonstruisanu fiskulturnu salu, a škola „Mladost“ iz Pirota biće bogatija za prostoriju za trening životnih veština za decu sa smetnjama u razvoju.

U cilju promocije inkluzije i zabrane diskriminacije dece sa smetnjama u razvoju, u opštinama u kojima se nalaze izabrane škole biće organizovani Porodični dani kroz različite sportske, kulturne i društvene aktivnosti posvećene porodici i roditeljima i uz aktivno učešće i volontersku podršku zaposlenih iz kompanije NCR Srbija. Ove aktivnosti u lokalnim zajednicama biće značajna podrška porodicama sa decom sa smetnjama u razvoju jer se, pored svih prepreka sa kojima se svakodnevno susreću, suočavaju i sa nerazumevanjem okoline, povećanom društvenom distancom, socijalnom isključenošću i češćom diskriminacijom u svim segmentima života.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 11 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 70 vrtića i škola, a oko 20.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

Kako je na konkurs za škole sa smetnjama u razvoju stigla čak 41 prijava, Fondacija Ana i Vlade Divac će i u narednom periodu i sa drugim donatorima raditi na poboljšanju uslova u ovim školama.

PODELI
Jovana Živković
PR & Marketing: Studentkinja druge godine smera medjunarodni odnosi na Fakultetu političkih nauka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here