SMS: Šta je to zajedničko predsedniku Srbije, indijskoj seriji i GSP-u?

Padala je kiša mnogo… Poplava je bilo svuda, kako u Srbiji, tako i u Hrvatskoj, Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini. Neverovatno veliki broj ljudi je izgubio svoje voljene, kuću, imanje, stoku… Šteta je nepojmljiva, i užas je ogroman, ali ima nekoliko stvari koje svima nama mame osmehe na lica i u ovim vrlo teškim danima.

Pre svega to je jedinstvo među ljudima jer je svako želeo da pomogne svakome, veliki odziv volontera koji imaju samo jedan cilj u svom „poslu“, velike donacije sa svih strana, ali i razni komentari na društvenim mrežama.

Postoji i jedna posebna kategorija, To su SMS poruke za pomoć ugroženima koje su se slale, a i dalje se šalju na broj 1003. 

Svako ko je poslao poruku na taj broj, dobio je istu uzvratnu: „Hvala što pomažete ugroženom stanovništvu u popljavljenim područjima Srbije. Vlada Republike Srbije“, ali nisu svi poslali samo praznu poruku. „Pokrenute su i razne akcije“ na društvenim mrežama sa zanimljivim komentarima i slikama, pa Vam mi dajemo neke od najzanimljivijih, u slučaju da ih niste videli.

1. Kad smo već u naslovu pomenuli indijsku seriju, moramo odmah da kažemo da se radi o velepoznatoj „Maloj nevesti“ koja traje već… Niko više ni ne zna kad je počela, ali prodefilovala je kroz dobar deo srpske demokratske tranzicije. Ako ste ikad želeli da saznate njen kraj, sad je bila Vaša prilika da to i uradite.

2. Neko me je na pamet došla još jedna bolna situacija iz prošlosti koja bi mogla da se promeni ovom porukom. Davna 1998. godina, i da Peđa Mijatović izvede opet onaj penal protiv Holandije u osmini finala Svetskog prvenstva u Francuskoj, sve to slanjem poruke na 1003.

3. Mogli biste porukom na 1003 da izaberete odlazak još uvek aktuelnog predsednika FSS, Tomislava Karadžića.  

4. Treba pomenuti i našu kraljevsku porodicu Karađorđević koja ima jednu manu i svi im na tome zameraju, pa su našli za shodno da se na njihov i našale.

5. Makedonska pevačica, Tamara Todevska ima svoju pesmu u kojoj spominje upravo ovaj broj za pomoć ugroženima, pa i vi možete poslati ako želite 1003 žena u džepu imati…

6. Kod našeg trećespomenutog iz naslova viđeno je nekoliko prelepih akcija koje su osvežile beogradski gradski prevoz.

7. Negde su se građani zaista ružno odnosili prema imovini sugrađana, i to nije bilo lepo za čuti i videti,, međutim bilo je i lakših „pokušaja kršenja zakona“… Ali kad su u humanitarne svrhe, nagrađeni su i pomilovani.

8. Na Fejsbuku je ekspresno pokrenuta akcija da se pronađe naš, prvi u naslovu, predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, koji se nije preterano pojavljivao u javnosti za vreme poplava.

9. Dugo su se mnogi pitali šta meri onaj čudni beli sat na Terazijama, prekoputa „Česme“. Sada je i on odlučio da pomogne, podsećajući nas da uradimo nešto humano. 

10.  Nikad ne treba zaboriviti ni nas, MLADE i omladinu i dosetke koje su napravili naši vršnjaci u školama i parkovima, kako bi i mim na naš način pomogli.

 

Ako ste i vi videli neki primer smešan ili human, a mi smo ga propustili, slobodni ste da nam pošaljete.

Danilo Grbović

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here