Timski duh i entuzijazam – Razvojni centar Microsoft-a u Srbiji otvara vam svoja vrata

Crvena, zelena, plava i žuta jesu boje Microsoft-a, ali o tome ne svedoči samo njihov logo koji krasi jednu od najvećih poslovnih zgrada u Ulici Španskih boraca na Novom Beogradu, već i sama unutrašnjost prostorija. Prilikom samog ulaska dočekuju vas sa osmehom, a kada kročite u prostor Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji obuzme vas pozitivno rasploloženje. Nema sivila i oronulosti, hodnici su prostrani, a sobe za prijem i sastanke opremljene su nameštajem u bojama Microsoft-a. Sve podseća na one velike i moderne kompanije koje viđamo u američkim filmovima. Zapravo, sve i izgleda upravo tako, i to nije na filmu, nije ni u Americi, već u Beogradu, u Srbiji.

DSC01300-s

U Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji radni deo je organizovan tako da podstiče timski duh. Otvoren, svetao i prostran prostor odiše pozitivnom atmosferom.  Timovi, kojih trenutno u Razvojnom centru ima pet – SQL tim, Office tim, Analog Science tim, Bing i Math tim, ne zaustavljaju se pred izazovima. Timski duh i podrška, koje zaposleni neguju, doprineli su da do sada iz prostorija MDCS-a izađu delovi operativnog sistema Microsoft® Windows 10, nove komponente Microsoft® SQL Server 2008, 2012 i 2016, Azure SQL Database, Microsoft® Office 2010 i 2013 i Office 365.


Pozitivna atmosfera na svakom koraku, mlada nasmejana lica za računarima, smeh tokom pauze za ručak i u sobama za odmor. Na zaposlenima je kako će organizovati svoj radni dan, sami odlučuju da li će pauzu za ručak provesti u kuhinji na spratu na kojem rade ili u nekom od obližnjih restorana i da li će se relaksirati nakon obavljenog posla za taj dan. U dogovoru sa svojim timom planiraju svoje vreme, a rezultati su ono što se računa. Kako sami kažu – timski rad je najvažniji. Nekada mnogo znači savet kolege, ali i pomoć pri rešavanju problema na koje naiđete.

DSC01314-sImati sa kim da podelite znanja, ali i sa kim da provedete to slobodno vreme na pauzama još jedna je vrednost rada u ovoj kompaniji. Osim prostorija za rad i sastanke, tu su i sobe za relaksaciju,  sobe opremljene društvenim igrama. Ukoliko žele da naprave pauzu, zaposleni u njima mogu da odigraju partiju stonog tenisa ili bilijara, nakon čega se vraćaju projektu na kojem rade, sa novom energijom i entuzijazmom. Činjenica da u Srbiji imate kompaniju koja radi prema svetskim standardima, kompaniju koja
neprestano zapošljava mlade i pruža im priliku da kroz program prakse unaprede svoja znanja, dovoljan je dokaz da ne treba da brinete za budućnost.  Na vama je da se obrazujete u željenom smeru, budete vredni i radite na sebi i, naravno, prijavite se za program prakse ili posao u Razvojnom centru Microsoft-a u Srbiji.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here