Vršnjački edukatori ponovo u akciji

Besplatne radionice vršnjačke edukacije u srednjim školama

Mesto: Beograd

Datum: od 05. marta 2018. godine

Kancelarija za mlade Grada Beograda i CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine organizuju novi ciklus vršnjačkih edukacija. Nakon trodnevne obuke za edukatore, od 05. marta 2018. godine srednje škole će moći da učestvuju u programu i svojim učenicima obezbede vršnjačke edukacije za tri teme: “Ili voziš ili piješ”, “Ne govoru mržnje” i “Rodna ravnopravnost”.

Nakon uspešnog zimskog ciklusa u kome je preko 1.000 beogradskih srednjoškolaca učestvovalo u ovim edukativno-preventivnim kampanjama i kada su škole tražile “radionicu više”, organizuje se novi ciklus za sve zainteresovane beogradske srednje škole.

Kampanje su usmerene na unapređenje bezbedonosne kulture mladih u saobraćaju, borbu protiv govora mržnje i promociju tolerancije, različitosti i rodne ravnopravnosti. Vršnjački edukatori prolaze kroz šestočasovu obuku za svaku od tema edukacije, a dobijaju i mentorsku podršku saradnika Cepore. Ovakvim pristupom se se osigurava kvalitet rada vršnjačkih edukatora, a neguje se prirodna spremnost mladih da o ovim temama razgovaraju sa svojim vršnjacima, pre nego sa odraslim osobama.

Zainteresovane srednje škole se mogu javiti za učešće koordinatoru programa, Mariji Nešić, na telefon 063.175.75.65. ili putem mejla na marija.nesic@cepora.org.

Projekat sprovodi beogradski CEPORA – Centar za pozitivan razvoj dece i omladine (www.cepora.org), koji svojim aktivnostima već šest godina doprinosi pozitivnom razvoju dece i omladine i nosilac je brojnih projekata iz ove oblasti.

Kontakt osoba: Marija Nešić, koordinator projekta, marija.nesic@cepora.org, 063.175.75.65

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here