World music fest Zeman i poziv na konkurs

World music fest „Zeman“, festival koji njeguje muziku nastalu miješanjem savremenih muzičkih pravaca sa tradicionalnom muzikom, bit će održan od 9. do 11. augusta u Gradskom parku Novog Pazara.

Prve noći festivala nastupit će sastav Sevdah duende iz Sarajeva. Publika će imati priliku da uživa u magičnim zvucima fuzije tradicionalne bosanke sevdalinke i flamenka.

Druge noći festivala bit će održana takmičarska večer na kojoj će nastupiti osam najboljih izvođača odabranih konkursom uz pratnju revijalnog orkestra festivala. Najbolji takmičari će dobiti vrijedne novčane nagrade (prvo mjesto 500, drugo 300 i treće 150 eura) kao i profesionalni audio/videosnimak nastupa.

Treće noći festival će ugostiti mladog, talentiranog Jusufa Brkića, afirmisanog interpretatora sevdalinke uz pratnju na sazu, te trio „Rahat“ iz Beograda, koji njeguje tradicionalnu osmansku muziku.

U sklopu festivala bit će održane i dvije muzičke radionice na kojima se ostvaruje saradnja između mladih talenata i već afirmisanih umjetnika i stručnjaka iz oblasti muzike. Učesnici radionica imat će priliku da steknu nove vještine koje će im dalje pomoći u profesionalnom radu.

Festival Zeman zasniva svoj koncept na promociji istrajnog autorskog rada, originalnog izraza i snažnog izvođačkog potencijala.

Festival se realizuje uz podršku Grada Novog Pazara, Kulturnog Centra Novi Pazar te prijatelja Iz svijeta medija.

POZIV 

Prijavite se na konkurs za pjevače tradicionalne muzike I muzike napisane u maniru sevdaha.

World Music Fest “Zeman” koji će biti održan od 9. do 11. avgusta 2018. godine u Novom Pazaru, objavio je konkurs za pjevače/vokalne interpretatore.

Pozivamo sve zainteresovane da pošalju video ili audio snimak u ličnoj izvedbi zajedno sa osnovnim informacijama na mail [email protected] najkasnije do 20. jula 2018. godine.

Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domena tradicionalne muzike ili muzike napisane u maniru sevdaha.

Stručni žiri sačinjen od akademskih muzičara i estradnih umjetnika odabrat će osam najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj noći, gdje će istoimeni žiri ocijeniti najbolje interpretacije.

Troje najboljih će, osim prilike da nastupaju na festivalu uz pratnju revijalnog orkestra festivala, dobiti vrijedne novčane nagrade:

I mjesto – 500€

II mjesto – 300 €

III mjesto – 150 €

Za sve učesnike koji nisu iz Novog Pazara, organizator je obezbijedio smeštaj sa doručkom I večerom, te putne troškove.

Više informacija na facebook stranici festivala www.facebook.com/zemanfest

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here