15 najneverovatnijih poslova na svetu – 1.deo

Od isprobavanja vodenih tobogana širom sveta do toga da vas plaćaju da biste se igrali lego kockama po ceo dan, pogledajmo 15 najneverovatnijih poslova na svetu.

Broj 15. Tester igrice World of Warcraft.

Da li umete dobro da igrate? Da li možete sakupite 200 zlatnika po satu  i dostignete 80.nivo u roku od dve nedelje? Ako je odgovor da, možete se prijaviti za posao o kom 12 miliona igrača sanja, da budu testeri WoW-a. Štaviše, postoji nekoliko poslova okačenih na sajtu Blizzard. Njihova baza podataka za zapošljavanje ima stotine poslova na raspolaganju. Većinom poslove u WoW-u. Trenutno nude posao za nekoliko testera igrice WoW u odeljenju za kontrolu kvaliteta.

15 poslova 1

Broj 14. Degustator vina i bloger.

Zamislite da morate da se preselite u srce okruga Omag gde svakog dana dođete kući sa preko 450 vinarija uz divnu severnu obalu Kalifornije. Zamislite da živite bez plaćanja stanarine,  da učite složenosti pravljenja savršenog vina, da uhvatite i podelite celokupno iskustvo na svojoj društvenoj mreži i sa svojim pratiocima na Tviteru. Sada zamislite da vas plaćaju 10 000 dolara mesečno za to. Hardi Valas iz Atlante je bio prvi koji se prijavio i dobio posao u Marfi-Gud vinariji. Posao od deset hiljada dolara mesečno tokom šest meseci, bez stanarine, uključujući ažuriranje profila na Tviteru i Fejsbuku sa prenosom uživo iz vinarija.

15 poslova 2

Broj 13. Fotograf za Gugl mape na bicikli.

Gugl je zaposlio dvojicu srećnih mladića da voze tricikl kroz Francusku slikajući istorijske prizore do kojih je nemoguće doći autom. Ovaj vozač tricikla je pravi prizor sa dugačkim stubom koji nosi 9 kamera, GPS, kompjuter i generator ali, spravi koja se kreće kroz glavni grad Francuske je sve to potrebno da bi odradili posao dodavanja 3D slika na Gugl Strit Vju mape. Biciklisti, noseći guglove majice i bele kacige, posećuju poznata mesta poput Versajskog dvorca, zapadni deo Pariza, Luksemburšku baštu sa leve strane gradske obale.

15 poslova 3Broj 12. Degustatori piva.

Možda nije jedan za sve, ali ako više volite pivo od čokolade onda mnoge pivnice zapošljavaju tehnologe da provere kvalitet njihovog pića pre nego što se pošalje u prodaju.  Da biste napredovali u ovom poslu morate biti vešti i to ne znači da možete da popijete 6 piva petkom uveče, i dalje je jako popularan posao. Kada je velška pivnica Evan Evans počela da traži grupu degustatora piva koji će pomoći u stvaranju novog piva, kompanija je dobila preko 250 prijava za posao.

15 poslova 4Broj 11. avionski repo-man.

Ako ste avanturističkog duha i volite poslove sa puno stresa, onda bi ovo mogao da bude visokoplaćeni posao za vas. Oni koji ponovo dolaze u posed letelica mogu da dobiju od 6 do 10 procenata provizije na ponovnu prodaju aviona koji vrate nazad banci. Za avione koji koštaju milione dolara to bi moglo da iznosi 600 000 funti po avionu. Mada morate da budete spremni za težak posao, jer neki repo-ljudi su upucani ili zarobljeni u stranim zatvorima. Možda bi sigurniji način za približavanje avionima bio ili da radiš kao pilot ili da se zaposliš kao deo kabinske posade.

POGLEDAJTE:  15 najneverovatnijih poslova na svetu – 2.deo

Tekst preveli: Radmila Aleksić, Stefan Zrnović, Valentina Vlačić i Tijana Čolić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here