15 najneverovatnijih poslova na svetu – 2.deo

Od isprobavanja vodenih tobogana širom sveta do toga da vas plaćaju da biste se igrali lego kockama po ceo dan, pogledajmo 15 najneverovatnijih poslova na svetu.

Broj 10. Recezent hotela

Šansa da posetite neke od najdivnijih destinacija širom sveta dok ste smešteni u najbolji hotel na toj lokaciji apsolutno besplatno je posao na koji ne možemo da ne budemo zavidni. Recezenti hotela zasigurno dobijaju tretman pet zvezdica dok recenziraju hotele za časopise i vebsajt izdanja.

POGLEDAJTE:  15 najneverovatnijih poslova na svetu – 1.deo

15 poslova 5

Broj 9. Profesionalni zombi

Za neke ljude, iskakanje iza ćoska da bi preplašili prijatelje nikad nije dosadno. I za te naporne ljude koji vole da plaše druge biti zaposlen kao profesionalni zombi u Londonskim tamnicama bi moglo biti idealno zanimanje. Iskustvo londonskih tamnica trenutno upošljava 50 članova osoblja koji se oblače kao ‘’živi mrtvaci’’ i plaše posetioce koji uđu kroz vrata.

15 poslova 6

Broj 8. Direktor zabave u muzeju

Šestogodisnji dečak koji je želeo da postane director Drzavnog želežničkog muzeja u Jorku se zaposlio kao direktor zabave. Ambiciozni dečak dobio je zavidnu ulogu u Drzavnom zeleznickom muzeju nakon što se prijavio da zameni Endru Skota, šefa koji se penzionisao. Sem Pojton je poslao rukom pisano pismo sa naslovom ‘prijava na mesto direktora’ tražeći intervju u centru Jorka. U pismu je naveo svoje kvalifikacije za tu ulogu, uključujući njegovu strucnost sa setom vozova. ‘’Imam samo 6 godina, ali mislim da mogu da radim ovaj posao’’ napisao je Sem. Osoblje je bilo toliko impresionirano da su postavili Sema za počasnog direktora zabave.

Broj 7. Konsultatnt za čokoladne ukuse

Ovo je možda idealan posao za sve one koji bar malo žude za čokoladom. I da, ovaj posao zaista postoji! Postoji mnogo vrsta konsultanata za čokoladne ukuse: od ljudi koji rade sa najpoznatijim brendovima i direktno sarađuju sa autletima do onih koji rade sa manje poznatim brendovim. Luiz  Tomas je radila u industriji čokolade dve godine, a obožava je više od šest godina. Nedostatak znanja i svesti o finoj čokoladi ju je frustrirao pa je osnovala sopstvenu kompaniju kako bi podelila svoju ljubav prema kakaou. Sada vodi organizuje degustacije slicne degustacijama vina kao i konsultovanja u vezi maloprodaje i hospitovanja kako bi pronašla odgovarajuću čokoladu za klijente ili kako bi proširila već postojeći izbor čokolada.

15 poslova 8

Broj 6. Lego skulptor

Lego ima određen broj potvrđenih stručnjaka koji rade sa kompanijom na kreiranju setova i izgradnje modela za njih. Oni rade protiv prilično tesnih budžeta i tematskih ograničenja i smešteni su u centrima Legoland Diskaverija širom sveta. Ali konkurencija za ove poslove je žestoka, procene toga koliko ih ima u svetu variraju od 9 do 30. Poslednji koji je dobio posao je dvadesettrogodišnji Endru Džonson koji je podneo oštrouman video i nakon toga se takmičio u hardkor građenju u tri runde navodno boreći se protiv 45 drugih takmičara.  

POGLEDAJTE:  15 najneverovatnijih poslova na svetu – 3.deo

Tekst preveli: Radmila Aleksić, Stefan Zrnović, Valentina Vlačić i Tijana Čolić

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here