15 najneverovatnijih poslova na svetu – 3.deo

Od isprobavanja vodenih tobogana širom sveta do toga da vas plaćaju da biste se igrali lego kockama po ceo dan, pogledajmo 15 najneverovatnijih poslova na svetu.

Broj 5. Osoba koja testira luksuzne krevete

Studentkinja sa Univerziteta u Birmingemu je pokrenula svoj posao iz snova. Ona bukvalno spava na poslu. Spavanje više nije problem za devojku koja je izabrana da testira luksuzne ležajeve mesec dana i da pritom bude plaćena za to. Rojzin Madigan stara 22 godine zarađuje 1000 funti da spava u dizajniranim krevetima svaki dan mesec dana. Ona pomaže u sprovođenju ankete koju vodi specijalista iz industrije  kreveta Sajmon Hou čija kompanija prodaje luksuzne Savoj krevete koji su prvobitno dizajnirani za Savoj hotele. Glavni menadžer, Kreg Rojlans, rekao da Rojzin ne samo da pruža objektivnu ocenu kreveta koje prodaju već i pomaže u predstavljanju elemenata koji doprinose dobrom snu.

15 poslova 9

Broj 4. Osoba koja testira kondome

Australijski proizvođač poziva ljude da se prijave za posao za koji tvrdi da bi mogao biti najbolji posao na svetu – tester kondoma. Menadžer za direktnu prodaju Sem Vajt zapošljava Australijance starije od 18. Oni su mogli da se prijave za jednu od 2000 pozicija. Nažalost posao nije plaćen, ali oni koji dobiju posao dobiće količinu kondoma vrednu 60 dolara I od njih se očekuje da daju iskrenu ocenu o performansama proizvda. Jedan od srećnika ce dobiti bonus od 1000dolara . Možda bonus nije tako sjajan, ali sigurno je da poslodavcu neće smetati da radite kod kuce i ostajete dugo budni.

Broj 3. Degustator slatkiša

Jedan od najboljih poslova obavlja školarac Hari Vilšir star 12 godina.  Harijev zadatak je da testira najtajnije recepte. Posao je dobio nakon što je pobedio na takmičenju Vislest. Prema njegovim rečima nakon prvog zadatka činilo mu se kao da je ušao u svet Vilija Vonke i Čalijeve fabrike čokolade.Osvojio je sudije opisujuci ukuse i mirise svojih omiljenih slatkiša  – lizalica. Kompanija Derbi koja pravi medena srca i gumene bombone daje ostatke mladom degustatoru.

15 poslova 10

Broj 2. Kontrolor vodenih tobogana

Tomi Linč je proputovao više od 40000 kilometara tokom svog posla kao kontorolor vodenih tobogana u letnjim odmaralištima. Linč, koji ima 29 godina radi za velike prvoklasne kompanije proveravavajući brzinu protoka i količinu vode, kao i sigurnosne aspekte. 2008. godine gospodin Linč je testirao tobogane na Majorki, u Egiptu, Turskoj, Kosti del Solu, Kipru, Algavru, Dominikanskoj Republici i Meksiku. Ove godine testiraće najnovija kupališta u Grčkoj, Turskoj, Floridi, Jamajci i Ibici.

15 poslova 11

Broj 1. Kontrolor rajskih ostrva

Ben Salfo, 34 godine, iz Pesterfilda, pobedio je preko 30 000 prijavljenih širom sveta na konkursu za posao iz snova-istraživanje i odmaranje na Hamiltonskim ostrvima na Velikom koralnom grebenu. Njegov zadatak je da piše blog kako bi promovisao ovo odmaralište. Vreme provodi u brodu od 1700 dolara, a potpisao je ugovor na 6 meseci za ispomoć na tropskom australijskom ostrvu. Mora da živi na relaksriano u trosobnoj vili sa bazenom. Pre nego što je dobio posao, morao je da provede četiri dana na produženom regrutnom procesu koji je podrazumevao odmaranje na prozirno bistrim vodama, roštiljanje na plaži i rekreaciju. Ovo je verovatno jedan od najsjajnijih poslova na svetu. Za koji posao biste se vi prijavili?

POGLEDAJTE:  15 najneverovatnijih poslova na svetu – 2.deo

Tekst preveli: Radmila Aleksić, Stefan Zrnović, Valentina Vlačić i Tijana Čolić

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here