Akademija liberalne politike

Libertarijanski klub – Libek, uz podršku fondacija Global Philanthropic Trust i Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje

konkurs

za upis sedme generacije polaznika

Akademija liberalne politike

Sa velikim zadovoljstvom i ponosom vam predstavljamo sedmu Akademiju liberalne politike – unapređeni dvosemestralni program, koji će se odvijati od oktobra 2017. do juna 2018. godine.

Prijavi se na ALP 7 i budi u prilici da stekneš korisna akademska znanja, kao i niz poslovnih, aktivističkih i istraživačkih veština.

Postani deo Libekove alumni zajednice, upoznaj svog mentora i poboljšaj svoje šanse za zaposlenje u uglednoj domaćoj i stranoj kompaniji, staž u nekom od uticajnih istraživačkih centara ili upis na nekom od renomiranih svetskih univerziteta.

Polaznici Akademije imaće specijalan kanal apliciranja za stipendirane Master i PhD programe na CEVRO Institute u Pragu, Texas Tech University i Syracuse University u Sjedinjenim Američkim Državama.

Glavni program

Ugledni domaći i strani profesori, stručnjaci različitih profila, istraživači, društveni aktivisti, preduzetnici i novinari vodiće vas kroz svet najvažnijih društvenih rasprava i sa vama će podeliti svoja viđenja najaktuelnijih globalnih i lokalnih izazova.

Mentorski program

Mogućnost dodatnog usavršavanja kroz individualni rad sa mentorom iz različitih oblasti privrednog, javnog i medijskog života, zavisno od vaših ličnih i profesionalnih preferencija. Svake godine proširujemo listu mentora kako bismo izašli u susret vašim ambicijama.

Kreativni program

Libekovi istraživači i saradnici organizovaće za vas čitalačke sekcije, projekcije tematskih igranih i dokumentarnih filmova, nagradno pisanje eseja i diskutovati o temama kao što su distopija, bioetika, globalni rizici, bezbednost i privatnost. Određeni broj neobaveznih sesija osmišljavaju sami polaznici, zavisno od svojih interesovanja.

POREDAK SLOBODE

Tokom ovog novog kursa razgovaraćemo o političkoj filozofiji liberalizma kao i o svim relevantnim kritičkim pristupima koji se bave društvenim, ekonomskim i političkim pitanjima.

Kurs o savremenom populizmu

Velika novina na ALP7 kojom ulazimo u složeni svet savremenog populizma. Upoznaćemo se sa glavnim idejama, društvenim pokretima, političkim partijama i populističkim liderima iz Evrope i Amerike. Relevantne teme koje vas posebno zanimaju obrađujete i prezentujete individualno ili timski uz stručnu podršku naših saradnika.

ISTRAŽIVAČKI PROGRAM

U okviru Pisanja predloga javnih politika u prvom i Tehnika istraživanja javnog mnjenja u drugom semestru, pod mentorstvom Libekovih istraživača bićete u prilici da sprovodite istraživanja javnog mnjenja o relevantnim društvenim pitanjima i da pišete predloge reformskih javnih politika.

EKONOMSKO NOVINARSTVO

Praktični kurs ekonomskog novinarstva, tokom koga ćete se osposobiti za pisanje i predstavljanje složenih analitičkih sadržaja. Učićete iz iskustva velikog broja urednika i novinara štampanih i elektronskih medija. Uz koordinaciju Biljane Stepanović, glavne i odgovorne urednice magazina Nova ekonomija i direktorke Business Info Group do sada smo ugostili urednike i novinare Bloomberga, N1, B92, Radija slobodna Evropa i druge.

JAVNI NASTUP I PREZENTACIJSKE VEŠTINE

U okviru novog prodornog kursa sa Reljom Deretom naučićete da efektno oblikujete svoje ideje i da ih samouvereno izrazite u najrazličitijim profesionalnim i ličnim situacijama, tako da inspirišu i pokrenu na razmišljanje i akciju, bez obzira da li pričate pred 10 ili 1000 ljudi, ili da za obraćanje imate 20 sekundi ili 2 sata.

Uslovi

Pravo prijave na konkurs za program ALP 7 ostvaruju svi studenti osnovnih i master studija univerziteta u Srbiji.

Mesečna rata kotizacije iznosi 2.400 din. Ukupno postoji devet mesečnih kotizacija, raspoređenih u dva semestra od oktobra 2017. do juna 2018. Moguće je dogovoriti individualnu dinamiku plaćanja mesečnih kotizacija. Kotizacija pokriva glavni, mentorski, kreativni i istraživački program kao i ostale kurseve. Ove godine dodelićemo tri cele i dve parcijalne stipendije budućim polaznicima ALP 7 posle završenog drugog kruga selekcije.

Kao i do sada, novi kursevi otvoreni su i za sve naše alumniste. Upis alumnista na određeni kurs izvršiće se posle upisa polaznika tekuće generacije Akademije.

Konkurs za ALP 7 otvoren je do 20. septembra.

Program na Akademiji počeće 3. oktobra predstavljanjem celokupnog dvosemestralnog programa odabranim polaznicima. Kandidate koji uspešno prođu prvi krug selekcije – evaluaciju elektronske prijave, očekuje intervju pred komisijom.

Nastava će se odvijati u popodnevnim terminima svake nedelje utorkom i četvrtkom u Libekovim prostorijama.

Za sve dodatne informacije pišite nam na [email protected].

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here