Akademija Modernog Menadžmenta 2019: Mesto koje pretvara znanje u moć

 

Studentska organizacija ESTIEM LG Beograd sa Fakulteta organizacionih nauka deveti put zaredom organizuje projekat „Akademija Modernog Menadžmenta“, koji će se održati u hotelu Envoy u periodu od 22. do 24. marta 2019.

Akademija Modernog Menadžmenta predstavlja inovativni studentski poduhvat koji pruža idealnu priliku svim zainteresovanim i motivisanim mladim ljudima da saznaju koje su odlike i veštine koje prave razliku između dobrih i najboljih menadžera današnjice, a zatim ih kroz različite delove projekta analiziraju, razvijaju i primenjuju. Akademija je projekat koji okuplja više od 30 eminentnih predavača poput Marije Švigir, Dragiše Ristovskog i Gordane Nikić koji će kroz različite delove projekta preneti svoja znanja i iskustva na učesnike, ali i odgovoriti na sva postavljena pitanja, nedoumice ili dileme pred kojima se studenti nalaze. O značaju i potencijalu ovog projekta najbolje govori činjenica da projekat podržavaju neke od najboljih kompanija na našem tržištu među kojima su Delhaize Serbia, Delta Holding, Telekom Srbija i CodeIT.

Akademija Modernog Menadžmenta sastavljena je od tri tematski i konceptualno različite celine na osnovu kojih su nazvani i delovi projekta: Studiranje; Istraživanje; Validacija. Akademija se među mnogobrojnim studentskim projektima izdvojila na osnovu teme, koncepta, ali i praktičnih znanja i veština koje se na njoj uče i primenjuju i tu vrednost, pored studenata, prepoznale su Srpska asocijacija menadžera, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata, Privredna komora Beograda i mnoge druge institucije koje podržavaju ovaj projekat.

Studiranje, kao prvi deo projekta održaće se 22. marta. Učesnici će prisustvom na nestandardnim predavanjima uvideti vrednost pravih informacija i smernica i imaće priliku da se na samom početku susretnu sa jednim od ciljeva čitave Akademije, a to je drugačije poimanje problema i analiza dosadašnjeg načina rada i odnosa prema poslu koji obavljaju. Učiće o procesu sticanja znanja, ali i važnosti grupnog odlučivanja i kritičkog razmišljanja, kako bi najefektivnije pristupili radu.

Drugog i trećeg dana, učesnici će proći koz proces Istraživanja gde će se studenti upoznati sa tehnikama kompleksnog i kreativnog rešavanja problema i alatima koji se koriste za rešavanje. Kroz interaktivne radionice, učesnici će imati priliku da razviju sposobnosti procene kompleksnosti problema i postanu svesni standardnih grešaka. Takođe, proći će kroz pet faza design thinking metodologije, jer samo razumevanjem ljudskih potreba možemo shvatiti razloge donošenja određenih odluka.

Poslednji deo projekta – Validacija održaće se 24. marta i podrazumeva testiranje učesnika kroz rešavanje realnih problema iz poslovanja i afirmaciju stečenog znanja. Nakon procesa validacije, polaznici Akademije dobiće sertifikate kao dokaz prethodno stečenih veština i znanja.

Projekat okuplja studente osnovnih akademskih i master studija Beogradskog univerziteta koji žele da upotpune neformalno znanje i tako spremno kroče na današnje dinamično tržište rada. Zainteresovani učesnici za Akademiju Modernog Menadžmenta mogu se do 14. marta u 23:59, slanjem CV-ja i popunjavanjem forme na zvaničnom sajtu organizacije www.estiem.org.rs.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here