Predstava Rijaliti škola u Domu omladine!

Svako od nas je prošao ili prolazi kroz nezaobilazni „školski život“, a u njemu je doživeo ili doživljava mnogobrojne anegdote koje ostaju u sećanju celoga života. Kao i svaka knjiga Jasminke Petrović, tako i ova, spada u najčitaniju literaturu namenjenu deci i mladim ljudima.
U današnje vreme, rijaliti programi popularni su u gotovo svim sferama našeg života, posebno u životima mladih ljudi. Oni su uglavnom osmišljeni tako da na jedan neprimeran i vulgaran način privlače veliki broj gledalaca. Kako je moć društvenih mreža sve jača, veliki broj mladih ljudi vodi dvostruki život: jedan je pravi život koji žive, a drugi je virtuelni koji se predstavlja na internetu. Dolazimo do zaključka, da gotovo svi živimo u nekoj vrsti rijaliti programa koji kreiramo onako kako želimo da nas drugi vide.
Predstava „Rijaliti Škola“ govori upravo o tome: o nemogućnosti da budemo onakvi kakvi jesmo, sa svim svojim vrlinama i manama i da kao takvi budemo prihvaćeni; o štetnosti i problemima koje izazivaju mediji i rijaliti programi na našim najgledanijim televizijama; o (ne)mogućnosti da se odbranimo od pritiska koje izazivaju društvene mreže, na kojima moramo da budemo, ne ono što smo, već ono što drugi žele od nas.
Osnovni cilj ovog projekta je borba protiv štetnog medijskog i internet uticaja na mlade ljude i realizacija još jedne pozorišne predstave, namenjene tinejdžerima, koja govori o njihovim odrastanju i njihovim problemima.

Održava se u četvrtak, 14. marta 2019. u 20:00č.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here