Akcije prikupljanja sredstava za Svratište i Miksalište

Volonterski centar Vojvodine je zajedno sa dve novosadske srednje škole, Gimnazijom ,,Svetozar Marković“ i Medicinskom školom ,,7. april“, organizovao akcije prikupljanje sredstava za ,,Svratište“ i ,,Miksalište“.

Volonterski centar Vojvodine

U Medicinskoj školi ,,7. april“ u toku je prikupljanje neophodnih sredstava za izbeglice, koje će biti poslate u ,,Miksalište“, centar za pomoć izbeglicama u Beogradu. Ono što je trenutno najpotrebnije jeste jesenja/zimska odeća, i to: jakne, kabanice, obuća (čizme), donji veš, kao i pribor za ličnu higijenu. Stvari se ostavljaju u holu škole (Vojvode Knićanina 1). Akcija prikupljanja traje do 8. novembra.

Gimnazija ,,Svetozar Marković“ prikuplja slatkiše i donji veš za ,,Svratište“, centar za decu i mlade koji su uključeni u život i/ili rad na ulici. Sredstva se mogu ostaviti u suterenu Gimnazije (Njegoševa 22). Akcija prikupljanja sredstava traje do 19. novembra.

Sva sredstva će se, nakon skupljanja, odneti u pomenute centre.

Ovim putem vas pozivamo da nam se pridružite u obaveštavanju javnosti o pomenutim akcijama, a ukoliko imate dodatnih pitanja možete kontaktirati srednje škole, ili portparolku Volonterskog centra Vojvodine, Sonju Barać, na broj 063/1182804 (svakim radnim danom od 10h do 15h).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here