Alternativne društvene mreže koje treba (za)pratiti

Većina nas često posećuje najpopularnije društvene mreže kao što su Fejsbuk, Tviter ili Instagram. Da li ste znali da postoje druge, manje poznate društvene mreže na kojima možete pratiti sve ono što vas zanima? Dajemo vam predloge za platforme na kojima ćete napraviti profil i odmah krenuti da klikćete.

alternativne društvene mreže

1. We Heart It

 

Socijalna mreža koja funkcioniše na principu „hartovanja“  fotografija, pandan Fejsbukovom lajkovanju. Omiljene fotografije mogu se klasirati u kolekcije, deliti na drugim društvenim mrežama sa prijateljima i koristiti u različite svrhe. The Huffington Post je ovu društevnu mrežu svrstao u 10 najsrećnijih mesta na internetu, čiji je cilj pronalaženje inspiracije i organizovanje stvari koje se korisnicima najviše sviđaju. Namenjena je pretežno mlađoj populaciji, a njeni najveći obožavaoci su ubedljivo devojke (one koje već planiraju dekoraciju svog venčanja, dok dečka ni nema ni na vidiku).

2.Tumblr

 

Za ovu društvenu mrežu važi nepisano pravilo da ukoliko nekog pratite na istoj i upoznati ste sa svim depresivnim sadržajem koji dotična osoba „rebloguje“ (opet nova reč za već postojeću srpsku „lajkuje“), to ne treba nikad otkriti u javnost, niti ikome pokazati jer korisnici ove platforme teže da svoje najdublje strahove, najcrnje misli, najpotisnutije želje iskažu upravo ovde. Bilo da je neko okoreli fan One Direction-a ili još nije pronašao svoju svrhu u životu, putem crno-belih fotografija ili gif-ovima iz trenutno najaktuelnijih serija može iskazati svoje unutrašnje stanje duše.

 

3.Pinterest

 

Više katalog ideja nego društvena mreža, kako kaže osnivač ove platforme, Pinterest je orijentisan ka organizovanju fotografija u posebne „table“  na koje se medijski sadržaj „pinuje“. Prilagodljiviji je i za starije korisnike, koji ne žele skupljati kolekciju starki u svim mogućim bojama. Pored citata, brojnih predloga za dekoraciju ličnog prostora, mnoštva „uradi sam“ primera, ova mreža omogućava malo praktičiniju svrhu od ostalih društvenih mreža jer je vrlo verovatno da će se korisnik uvek vratiti njoj u potrazi za novim idejama ili inspiracijom.

 

4.Polyvore

Iako možda malo prevaziđena, ova platforma za sve one koji su puni inspiracije (a praznih džepova) nudi priliku da iskombinuju odevne komade poznatih brendova i naprave svoj set, sačuvaju ga i ispolje svoju kreativnost bilo na polju mode bilo dizajna enterijera. Mnogi modni blogeri počeli su sa ovom platformom sve dok se njihove ideje nisu predstavile na njihovim ličnim blogovima. Na ovoj platformi možete baratati stvarnim predmetima, koje u opisu imaju svoju cenu, vode do linka na kome se mogu kupiti, što je dostupnije u inostranstvu, ali vas ne obavezuje da bilo koji od artikala koji uklapate stavite u korpu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here