Aprilski susreti 2016. od 1. do 4. aprila u SKC-u

Manifestacija Aprilski susreti tradicionalno će se održati u SKC-u od 1. do 4. aprila. Veliki deo festivala posvećen je plesnom performansu, a proslavu 4. aprila, Dana studenata, obeležiće nastupi bendova Eyesburn, Trese.Lupa.Udara, E-play, Last thrill i Kamikaze. Ulaz je besplatan.

eyesburn.net

Ovogodišnji Aprilski susreti biće organizovani od 1. do 4. aprila i kao što je to uvek bivalo, ponovo će pomeriti granice.

Veliki deo festivala posvećen je živoj umetnosti (ovog puta plesnim performansima), ali i drugim umetničkim disciplinama: izložbama, tribinama, muzici…

U saradnji sa Institutom za umetničku igru, kao prvim fakultetom za umetničku igru u Srbiji, koji je, koristeći resurse najboljih domaćih kadrova i stručnjaka Laban Konzervatorijuma za muziku i ples iz Londona, počeo sa radom pre svega dve godine, Studentski kulturni centar u Beogradu realizovaće ovogodišnje Aprilske susrete posvećene temi pokreta.

Plesne koreografije, koje su u okviru programa ovog fakulteta razvijene za te dve školske godine, kao i sasvim nove, rađene specifično za prostor u kome će biti izvođene, aktiviraće na kreativan način ceo prostor zgrade Studenskog kulturnog centra u periodu od prvog do četvrtog aprila. To će pratiti i izložbe fotografskih prikaza pokreta i portreti plesača, na kojima su zajedenički radili profesori i studenti ovog Instituta.

Tim profesora angažovan na ovom projektu čine Aleksandar Saša Ilić, baletski igrač i magistar koreografije, član Međunarodnog saveta za igru (CID) pri Unesku, Snežana Arnautović, likovna umetnica, scenografkinja i doktorka insterdisciplinarnih studija, Milan Radovanović, fotograf i doktor interdisciplinarnih studija, i Nemanja Maraš, fotograf koji radi i u polju socijalno aktivne umetnosti.

Oni su za ovu priliku sa studentima razvili širok dijapazon fotografskih i koreografskih radova koji tematizuju načine na koji vizuelne umetnosti i ples mogu da komuniciraju.

Susrete će otvoriti koreografija koju je za ovu priliku osmislio koreograf Igor Kirov iz Makedonije, a dalji program Aprilskih susreta obuhvata koreografije profesora i studenata I i II godine Instituta za umetničku igru, izložbu fotografija koje su nastale u okviru predmeta Pokret i slika, video radove, predavanja, radionice i koreografske improvizacije.

Erin Sanchez iz Nurejev Fondacije održaće predavanje na temu posvećenu ishrani, hidrataciji i plesnoj terapiji profesionalnih igrača, a Jelena Kostić, koreografkinja koja živi i radi u Holandiji radionicu savremene igre.

Muzički program 4. aprila činiće nastupi bendova Eyesburn, Trese.Lupa.Udara, E-play, Last thrill i Kamikaze, a svirka počinje u 20 časova.

Izvor: http://www.danubeogradu.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here