Bašta KST-a je otvorena – leto može da počne

Klub studenata tehnike postoji nešto više od 60 godina, a svake godine ispunjava ga omladina koja vešto izbegava šablone i koja je sklona alternativnoj muzici. Ono što ovaj klub izdvaja od ostalih studentskih je to što je uspeo da odoli privatizaciji, da održi unutrašnju samoupravu i zapošljava studente fakulteta sa kojima deli zgradu (Elektrotehnički, Građevinski i Arhitektonski fakultet). Tradicionalno postoje večeri posvećene muzici ’80. i ’90. godina, domaćoj i stranoj muzici, kao i metalu, gotici, indi zvuku, rok ‘n’ rolu, a često se organizuju koncerti i svirke.

Iako su vremenske prilike bile loše, baštu KST-a je u noći otvaranja posetio veliki broj ljudi kako bi čuli neki od svojih omiljenih bendova: Oružjem protiv otmičara, Atheist Rap i grupu 357.

Atmosferu je krenuo da podiže hor KST-a izvodeći poznate hitove pop-rok muzike („Let the sunshine“, „We will rock you“), ali i pesme bendova koji su nastupali posle njih i na taj način pripremio publiku za veče koje obećava. Od samog početka publika je, pored dobrog zvuka, mogla da uživa i u efektima dima, reflektorima i suvom ledu na bini.

Hor KST-a je mesto ustupio bendu koji duži niz godina nismo imali prilike da vidimo – Oružjem protivu otmičara (OPO). U nešto drugačijem sastavu i sa novom pevačicom Jovanom Oljačom, grupa je uspela da ispuni očekivanja publike koja je skakala i na sav glas pevala njihove najveće hitove. Publika je uživala u svim, čak i novim, manje poznatim pesmama, a najglasniji su bili tokom pesama „Saša Ajdanov“, „Pesma o meni“ i „Mladiću moj“. Nikola, osnivač i gitarista ove pop-pank grupe, rekao je da im je u planu da povremeno izbace po neki singl koji će biti dosledan njihovom starom muzičkom stilu.

Nakon zrenjaninskog benda, na scenu je izašao novosadski pank-rok bend Atheist Rap, koji je to veče proslavio 26. rođendan. Kiša nije sprečila fanove da prave šutku, pevaju i uživaju u svakoj pesmi. Kiša im je u jednom trenutku čak i prijala jer je uspela da rashladi uzavrelu atmosferu nastalu uz pesme „Štrikanje“, „Zapadna Evropa“ i neizbežnu „Wartburg limuzinu“. Dr Pop, pevač ove grupe, rekao je za „Portal Mladi“ da je u pripremi novi album i da ga možemo očekivati na jesen. Dodao je i da bend očekuje burno leto, a kao nezaobilazne izvojio je junski „Frogvill fest“ u Žablju i „Love fest“ u avgustu, koji se održava u Vrnjačkoj banji.

Zagrejana publika je spremno dočekala bend 357. Zajedno su se izborili sa hladnim vetrom pevajući iz sve snage pesme „Kiša“, „Jedna je Srbija“, „Idem na selo“ i ostale hitove. Momci iz benda se polako spremaju za „Teodora fest“ u Lebanu i „Park fest“ u Užicu (oba se održavaju krajem jula), a sve vreme rade na novim pesmama koje izbacuju kao singlove.

Ovi bendovi, koji su prisutni na sceni oko 20 godina, slažu se oko jedne stvari, a to je da se njihovoj staroj, vernoj publici svake godine pridruži i nova, mlada publika. Po mišljenju Nikole iz Oružjem protiv otmičara u Beogradu živi klupski rok ‘n’ rol dok je ta scena u Zrenjaninu loša. Za „Portal Mladi“ Pop iz benda Atheist Rap istakao je da je novosadska scena dobra jer postoji dosta klubova u kojima može da se čuje kvalitetna svirka.

Sva tri benda su rado viđena u KST-u, a i sami kažu da su uživali dok su nastupali pred ovom publikom i da i se uvek odazvali pozivu. Organizatori su zadovoljni kako je proteklo otvaranje bašte, a manju posećenost od očekivane pripisali su lošim vremenskim uslovima.

Da vas dragi studenti u bašti KST-a očekuje šarenoliki program koji će vas malo rasteretiti od ispitnih obaveza i tokom leta pružiti pravo uživanje uz omiljenu muziku, potvrdio je za naš portal Slobodan Polić, programski urednik KST-a, i otkrio nam šta je sve planirano za ovu godinu. KST će, pored svog standardnog programa, raditi tribjut fest krajem juna, koncert i promociju grupe „Nadimač“, mokru žurku i pena žurku, ako vremenski uslovi to dozvole, a kraj avgusta je rezervisan za dva ili tri veća koncerta.

 

1 COMMENT

  1. Koja je ova prelepa i pametna devojka? Predivno pise, lepo, mladalacko nepretenciozno informisanje. Svaka zaste lepa devojko. Samo napred.

    G iz Daleke Zemlje cuda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here