FABelgrade 2016

Prva regionalna konferencija posvećena digitalnoj fabrikaciji i „fab lab“ konceptu pod nazivom „FABelgrade 2016“ biće održana  14. i 15. maja u beogradskom Domu omladine u organizaciji NVO „Fab Inicijativa“.

FABelgrade

Jedan od osnivača „Fab Inicijative i organizator konferencije dr Ivana Gađanski kaže da nove tehnologije o kojima će biti reči na ovom događaju nisu naučna fantastika, da se mnoge već koriste u Srbiji, ali da su pojedinci i grupe koje se time bave dosta međusobno nepovezane što otežava njihov uspeh na tržištu i izlazak na regionalnu, pa i globalnu scenu.

U fokusu konferencije biti korišćenje novih tehnologija u nauci, obrazovanju, održivom razvoju, robotici, dizajnu i arhitekturi, a poseban segment biće posvećen pokretanju biznisa u ovim oblastima jer je krajnji cilj da se podstakne preduzetništvo u našoj zemlji.

Izvršni producent „Fab Inicijative“ Nevena Popović ističe, da ovaj događaj nije namenjen samo profesionalcima, već svima koji žele da nauče kako nove tehnologije mogu da koriste u sopstvenom poslu, ali i svakodnevnom životu. Stoga će na samom događaju biti postavljena i prava fab lab radionica u kojoj se zahvaljujući mnoštvu kompjuterski kontrolisanih alata može napraviti praktično sve što zamislite.

Koorganizatori „FABelgrade 2016“ su „Polyhedra Fab Lab“ i „Fab Lab Belgrade“, a konferencija će biti održana pod pokroviteljstvom ambasade SAD u Srbiji i uz podršku brojnih sponzora, među kojima su i „Seven Bridges Genomics“, „Delta Holding“ i „Nordeus“. 

Konferencija je besplatna za sve posetioce, a detaljne informacije o programu, predavačima i radionicama, kao i formular za prijavu za događaje na kojima je broj posetilaca ograničen, dostupni su na sajtu: fabelgrade.io.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here