Beogradski Letnji Eko Film

 

BLEF KAMP je edukativni program za decu i omladinu, namenjen uzrastu od 13 do 20 godina, koji za cilj ima popularizaciju filmske umetnosti i zanata na filmu. Kroz interaktivne radionice koje rezultiraju kratkim igranim filmom sa vizuelnim efektima, čiji su učenici deca i mladi, uvešćemo ih u svet pokretnih slika i novih perspektivnih profesija koje postoje na filmu.Za vreme Blef kampa snimaju se tri filma kroz tri različita žanra. Svi filmovi će biti prikazani u kulturnim centrima širom Srbije i evropskih gradova, učestvovaće na brojnim festivalima u zemlji i inostranstvu.

Lokacije: Beograd i okolina Beograda ( Avala, Ada Međica, Vrčin-Kolonija…)

Ciljevi kampa: Kamp Blef je praktično i teoretski koncipiran oko izrade filma. Osnovna ideja je da polaznici prođu ceo proces stvaranja filmskog dela: od faze preprodukcije (pripreme za snimanje), samog snimanja (produkcije) do postprodukcije (montaže, vizuelnih efekata, animacije). Kroz proces od ideje, scenarija, storyboarda, knjige snimanja, filmske glume,režije,montaže zvuka i slike, dodavanja vizuelnih efekata i animacije, doći ćemo do konačnog proizvoda – filma. Kamp Blef nudi edukativni sadržaj koji otvara mogućnosti obučavanja i osposobljavanja dece i omaldine za kreativno učešće u umetničkim aktivnostima u oblasti filma, montaže i novih tehnologija. Krajnji ishod može biti odlučujući za buduće profesionalno opredeljenje mladihNeka od zanimanja kojima će se deca aktivno baviti su: scenarista, asistent snimanja, kamerman, tonac, glumac,reditelj montažer, umetnik vizuelnih efekata, animator.. Cilj je kod dece I mladih razviti kritičko mišljenje u odnosu na medijsku kulturu, širiti doživljaje mladih I spoznaju o filmskim izražajnim sredstvima, omogućiti mladim ljudima samostalni stvaralački rad na filmu, montaži i specijalnim efektima, uticati na kulturu življenja I aktivno provođenje slobodnog vremena. Demonstriraćemo rad koristeći najsavremeniju opremu. Postoji opciona mogućnost daljeg nastavka edukacije kroz pohađanje naprednih radionica u KC Baraka, koje se održavaju tokom cele godine, na kojima deca stiču kompetencije iz oblasti filma, filmske glume,režije, montaže i novih tehnologija.

Prva grupa : 21.jun-27.jun

Druga grupa :15.jul-21.jul

Treća grupa: 3.avgust – 10.avgust

Program Blef kampa je organizovan svakim danom od 9:00 do 18:00 časova

Sertifikat : Svaki polaznik na kraju Blef Kampa dobija sertifikat o pohađanju letnjih radionica filma, filmske i pozorišne glume, montaže i novih tehnologija.

Profesionalni tim predavača su glumci, montažeri, reditelji, vizuelni artisti sa završenim Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu.Predavači-mentori imaju dugogodišnje iskustvo u radu sa mladima. Tri predavača po grupi brinu o učesnicima u toku nastavnog programa i slobodnih aktivnosti za vreme kampa

Organizacija: Kulturni centar Baraka je platform za kulturno umrežavanje, edukaciju i promociju umetnosti i nezavisne umetničke scene. Ideja KC Baraka je da razvije polje za delovanje nezavisnih umetnika u svim umetničkim i stvaralačkim oblastima-film, pozorište,muzika, slikarstvo, primenjene i digitalne umetnosti.Svoju misiju KC Baraka počela je 2012.godine realizovanjem edukativnih programa vezanih za film i filmske zanate, a kasnije je razvila širi program kulturno-umetničkih delatnosti.Prostor KC Baraka je na raspolaganju građana koji imaju raznovrstan sadržaj i proctor se prilagođava potrebama i intresovanju publike (galerija, digitalna galerija, mala pozorišna scena, atelje, radionice, bioskop i radio Baraka ). KC Baraka je do sada osim realizovanih edukativnih radionica i kampova , učestvovala na brojnim festivalima nezavisnog filma, u saradnji sa institucijama organizovala više projekcija i gostovanja nezavisnih pozorišta u zemlji i regionu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here