Beogradski novogodišnji festival 18-30.12.

U okviru manifestacije Beogradska zima tokom decembra će jedna od pet ključnih tačaka na kalendaru zabavnih dešavanja u prestonici biti novi i jedinstveni događaj BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL, koji će se održati od 18. do 30. decembra 2015. godine na Beogradskom sajmu.

Kao najlepši uvod u praznično slavlje BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL biće centralno mesto najkvalitetnijih novogodišnjih sadržaja: zabave i druženja, klizališta, koncerata, predstava, zabavnih programa za decu i kupovine poklona i robe široke potrošnje po prazničnim cenama. Ulaz za sve posetioce je besplatan, a za posetioce manifestacije biće organizovan novogodišnji autobus koji će saobraćati od centra grada do Beogradskog sajma.

Beogradski novogodišnji festival
Najsadržajniji regionalni novogodišnji spektakl ponudiće zonu zabave sa velikim luna parkom i adrenalinskim avanturama u Hali 1, dok će se u Hali 2 na novou C odvijati raznovrsni dečji programi koje će voditi umetnici sa iskustvom u radu sa decom: Leontina, Minja Subota, Slobodan Boda Ninković, Milorad Mandić-Manda i Predrag Vuković- Peđolino.

Dečje predstave igraće se svakodnevno u terminima 11:15 i 17 časova, dok će tokom vikenda odvijati u tri termina: od 12, 15 i 18 časova. Muzičko scenski programi izvodiće se svakodnevo u 18 časova. Uz organizovan prevoz, deca iz beogradskih vrtića će besplatno gledati predstave u kojima će učestvovati naši poznati glumci, trupe i ansambli iz cele Srbije, među kojima su: pozorište Pinokio, hor Čarolija, Dubravko Jovanović i trupa, baletski studii, folklorni ansambli, horovi, vokalne grupe i solisti Dečjeg Kulturnog centra Beograd.

U Hali 2 i Hali 1A biće ponuđen veliki izbor robe široke potrošnje i omiljenih brendova, a u Xali 4 održavaće se Festival piva, proveren provod uz degustaciju raznovrsnih ukusa.

Zonu zabave upotpuniće Ledeni atrijum u Hali 2 i klizalište koje će, za sve ljubitelje ledenog sporta, decu, tinejdžere i njihove roditelje, biti otvoreno duže od dva meseca, od 1. decembra 2015. do 10. februara 2016. godine.

Poput svetskih metropola koje se tokom praznika pretvaraju u prizore iz najlepših bajki i grad Beograd i prostor Beogradskog sajma tokom BEOGRADSKOG NOVOGODIŠNjEG FESTIVALA, biće ukrašeni raskošnim novogodišnjim ukrasima, svetiljkama i dekorisanim jelkama.

Beogradski sajam će se potruditi da svojim kapacitetima ponudi Beograđanima i gostima Beograda mesto i atmosferu u kojoj će moći da provedu nezaboravne trenutke druženja i opuštanja sa porodicom i prijateljima – BEOGRADSKI NOVOGODIŠNjI FESTIVAL.

Sa očekivanom posetom od 200.000 ljudi za 13 dana, Beogradski sajam će nastaviti tradiciju Novogodišnjeg vašara koji je decenijama bio simbol novogodišnje zabave.

Kreiranje novog i prepoznatljivog događaja u budućnosti će privlačiti i inostrane goste i time doprinositi pozicioniranju Beograda kao atraktivne turističke destinacije. Prema istraživanjima, raznovrsne manifestacije najveći su motiv inostranim turistima za dolazak u našu zemlju.

Manifestacija u organizaciji Grada Beograda, Turističke organizacije Beograda, Beogradskog sajma, Dečjeg Kulturnog centra Beograd i Centra Beogradskih Festivala (CEBEF) proizvod je ideje da se sinergijom sadržaja kreira događaj po meri čoveka u 21. veku, koji će popularizovati pozitivne sisteme vrednosti u društvu i tradicionalnim vidovima zabave dati novu dimenziju.

Medijski sponzori su Alma Quatro i Naksi Radio.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here