Besplatan portal za učenje programiranja – BubbleBee

Dodatna prednost “BubbleBee” portala i jeste ta što učenici mogu da biraju vreme kada će da uče ali se istovremeno upoznaju i sa novim načinima učenja – “na daljinu”

Nakon više godina uspešne saradnje sa Majkrosoftom i Razvojnim centrom te kompanije, nastavnicima i učenicima širom Srbije ponuđen je, potpuno besplatno, portal koji omogućava dodatnu edukaciju srednjoškolaca, u cilju popularizacije programiranja.

Portal se nalazi na adresi: http://bee.bubblecup.org i namanjen je pre svega srednjoškolcima, ali ga jednako, u dodatnoj nastavi u srednjim školama, na nastavi informatike ili u okviru drugih stručnih predmeta, mogu koristiti i nastavnici.

„Naša preporuka je da nastavnici učenike motivišu da otvore nalog na portalu, sami ili uz pomoć nastavnika, kako bi prolazili kroz materijale i lekcije na portalu. Pomoću portala mogu učiti samostalno ili u različitim oblicima nastave.” rekao je Dragan Tomić, direktor Razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

Dodatna prednost “BubbleBee” portala i jeste ta što učenici mogu da biraju vreme kada će da učei i imaju potpunu fleksibilnost, ali se istovremeno upoznaju i sa novim načinima učenja – “na daljinu”. S obzirom na potrebe tržišta rada, ovaj edukativni portal je dodatak na već postojeće nastavne planove i programe koji se koriste u srednjim školama, a koji će omogućiti bolju pripremu za poslove programiranja.

Profesor Zoran Vasiljević iz Prve kragujevačke gimnazije zadovoljan je urađenim oblastima na “BubbleBee” portalu.

“Po onome što je planirano portal bi mogao da bude odličan, kako za takmičare, tako i za one koji se bave progamiranjem. Dobra interakcija sa korisnicima omogućiće brži napredak korisnika i autora. Razvoj ovakvih sajtova u Srbiji doprineo bi podizanju nivoa programerskih znanja,” rekao je profesor Vasiljević.

Majkrosoft Razvojni centar pozvao je profesore informatike, kao i njihove učenike da napišu ili predlože lekcije ili cele kurseve koje bi želeli da vide na portalu.

“”BubbleBee” treba da bude sajt čije će lekcije srednjoškolci želeti da prolaze, te pozivamo profesore da nam pomognu u tome. Bilo bi nam izuzetno zadovoljstvo da profesori informatike budu članovi našeg tima!” poručio je “BubbleBee” tim Majkrosoftovog Razvojnog centra.

“”BubbleBee” sajt za popularizaciju programiranja kod najmlađih je upravo ono sto nam je nedostajalo. Svi su svesni da je XXI vek – vek matematike i informatike, ali nismo do sada imali ovakav način privlačenja pažnje budućim stručnjacima za ove izuzetno važne oblasti,” kaže profesor Srđan Ognjanović, direktor Matematičke gimnazije u Beogradu.

“Informatika će biti glavni pokretač ekonomije u 21. veku. Srbija ima priliku da bude jedan od lidera u regionu. Povećanje broja inženjera i kvalitet njihovog znanja mogla transformisati ovu zemlju u narednih 10-20 godina. Bubble Bee može biti jedan od gradivnih blokova za modernu i novu Srbiju.” zaključio je direktor Majkrosoftovog Razvojnog centra.

 

Izvor: www.kurir-info.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here