Bez Buke: Olivera Popović / 25.10 / KC Rex

U petak, 25. oktobra sa početkom u 19:30h, Kulturni centar Rex ponovo predstavlja koncertni koncept: Bez buke!

Prvi koncert prepa(r)kiranja i testiranja formata nove lokacije i novog kontenta a starog koncepta Bez buke pripašće Olivera Popović koja u tandemu sa Milicom Uzelac – pa sad par teških reči – redefiniše i redeterminiše egzistenciju i funkciju ove bivše čekaonice centra za socijalni rad.

Olivera Popović u svojoj muzici spaja hipnotišuće gitarske efekte i sanjive tonove sintisajzera isprepletane nežnim, ali snažnim vokalom. Posle tri godine samostalnog rada, Olivera Popović (gitara, vokal, sintisajzer) sada je dvojac koji pored nje čini i izvrsna gitaristkinja, Milica Uzelac. Poslednjih godinu dana njihova zajednička izvedba, nadasve iskrena i magnetična, osvojila je i uši i srca brojnih slušalaca. Olivera Popović trenutno snima svoj album prvenac na kojem radi zajedno sa Petrom i Vukom Stevanovićem (Ljubičice) u studiju Krokodil u Pančevu.

Muzika:
https://www.youtube.com/watch?v=js1taZ1VVLI

LINKOVI:
https://oliverapopovic.bandcamp.com/releases
https://www.instagram.com/oliveera_popovic/?hl=sr
https://www.youtube.com/channel/UCM8rMLOar90HiNsugBQQtAw

Bez buke radi na struju ali na način koji forsira drugu vrstu elektriciteta od onog sa mreže. Slobodni tonovi, intrigantne vibracije i jake melodije, muzike glasne i tihe, koje se percipiraju po sopstvenom raspoloženju. Uz Bez buke može i da se razgovara i uživa uživo ali isto tako, ili možda još bolje, da se ćuti, razmišlja i uživo uživa.

Ako vam je prva asocijacija soba i kućni ambijent, ok, da, ali ipak ne. Možda bolje da na ovo gledate kao na studio sa nekud odnetim vratima, uđete, izađete, dah svežeg vračarskog vazduha. I podržite izvođače koji će pokazati zašto su baš oni odabrani.

Kako biste ostvarili pravo da posetite ovaj nesvakidašnji virtuelno akustični događaj, potrebno je da dođete do prostorija KC Rex (od 11 do 16h svakog radnog dana) i preuzmete besplatne ulaznice.

Da, da, ulaz na koncert je besplatan, ali zbog određenih operativno-prostornih inhibicija delom nasleđenih od prethodnih korisnika, broj posetilaca je ograničen na 50, s tim da svako možete podići najviše dve ulaznice.

#bezbuke

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here